Woonzorgcentrum ter Bleeke

Woonzorgcentrum (WZC) ter Bleeke ligt in een kalme en rustige zone op ongeveer 500 meter van de dorpskern van Oostmalle. Niet ver van het dorpsleven dus.

Het woonzorgcentrum biedt plaats aan 58 permanente bewoners en twee mensen kunnen er terecht voor een tijdelijk kortverblijf, zowel valide als zorgbehoevende 65-plussers. Ook mensen met dementie kunnen terecht in ter Bleeke in een omgeving die aan hun noden en wensen werd aangepast. Er zijn tevens rust- en verzorgingsbedden (de zogenaamde R.V.T.-bedden).

Op de eerste en tweede verdieping zijn er twintig assistentiewoningen, de vroegere serviceflats.

Het team van ter Bleeke vindt het belangrijk dat het woonzorgcentrum een warme thuis is. Ze willen een sfeer en een plek creëren waarin de bewoners zich goed voelen en waar ze gerespecteerd worden om wie ze zijn.

De raad voor maatschappelijk welzijn, het management, alle medewerkers en de vrijwilligers engageren zich om ervoor te zorgen dat de bewoners zich geborgen voelen. Om de mening, ideeën en wensen van bewoners en medewerkers op te nemen in de dagelijkse werking werden een aantal inspraakorganen opgericht. De medewerkers zijn continu bezig om de kwaliteit van de zorg te bewaken en te verbeteren.

Het is belangrijk dat woonzorgcentrum ter Bleeke een open huis is, waar bewoners zich welkom voelen zodat zij komen aankloppen met hun ervaringen, opmerkingen en/of mening. Ook familieleden willen ze uitnodigen om met hun vragen en bedenkingen naar de medewerkers toe te stappen. Vandaar de boodschap aan bewoners en bezoekers: spreek ons gerust aan als je ergens mee zit, krop niets op.