SDG 4 - kwaliteits-onderwijs

  • In Malle is er een uitgebreid aanbod aan kunstonderwijs voor kinderen en jongeren. De gemeente werkt samen met de Podiumacademie en de Beeldacademie, beide in Lier, om zo een kwaliteitsvol en afwisselend aanbod aan te bieden. Kinderen en jongeren kunnen kiezen tussen muziek, woordkunst-drama, dans en beeld. Sinds enkele jaren zijn we ook gestart met opleidingen voor volwassenen in richting Beeld: een initiatieatelier en een beeldatelier.

  • Sinds corona organiseren we tijdens de zomermaanden een zomerschool waar leerlingen uit de 5 Malse basisscholen kunnen werken aan eventuele opgelopen leerachterstand of om leerlingen voor te bereiden op de start van een nieuw schooljaar.

  • Tijdens de examenperiodes kunnen studenten terecht in de gemeentelijke studieruimtes die zowel in Oost- als in Westmalle worden ingericht.

  • We zorgen ieder jaar voor de verdeling van scholenbrochures zodat iedereen binnen onze gemeente maar ook daarbuiten informatie krijgt over ons scholenaanbod, zowel voor het basis- als het secundair onderwijs.