#wantzorgverbindt-brief

We kunnen er niet meer omheen. Het coronavirus legt zwaar beslag op ons sociaal leven. Iedereen doet intussen zijn best om zich aan de maatregelen te houden, in de hoop op betere tijden. Tijden waar we weer volop kunnen genieten van elkaars aanwezigheid, van vriendschap en van feest, want dat doen we in Malle zo graag en liefst ook met iedereen erbij!

Dat was ook de aanleiding van ons Jaar van de Zorg: we feesten omdat ons woonzorgcentrum en het dienstencentrum tien jaar bestaan, we feesten omdat het sociaal huis tien jaar bestaat en we feesten omdat ons Huis van het Kind vijf kaarsjes uitblaast. Maar we feesten ook met alle zorginstellingen en alle inwoners omdat het het Jaar van de Zorg is! 

Jammer genoeg zijn de zorginstellingen even van de buitenwereld afgesloten en worden we opgeroepen om thuis te blijven. Ons Jaar van de Zorg krijgt opeens een andere dimensie. We beseffen met z’n allen des te meer hoe belangrijk zorg is en hoe belangrijk het is nabijheid te voelen.

#wantzorgverbindt-brief

Met de #wantzorgverbindt-brief willen we je warm maken om iedereen die momenteel in een zorginstelling in Malle woont of werkt een hart onder de riem te steken! Met een persoonlijk briefje, een gedicht, wat lieve bezorgde woorden, een foto, een tekening, ..., kan je hen laten weten dat je aan hen denkt. Groot of klein: iedereen kan meedoen.


Zo ga te te werk:

  1. Schrijf een brief, stuur een kaartje of maak een mooie tekening voor een (onbekende) bewoner van een zorginstelling of voor iemand die er werkt.
  2. Schrijf op de envelop #wantzorgverbindt en de ontvanger (bewoner of zorgpersoneel).
  3. Bezorg jouw brief aan een zorginstelling in Malle. De adressen en contactgegevens vind je hieronder. Stuur je liever een mail? Gebruik dan #wantzorgverbindt-brief in het onderwerp.
  4. Je steekt de ontvanger een enorm hart onder de riem. En wie weet ontmoeten jullie elkaar na het coronavirus nog eens, #wantzorgverbindt!