Jaar van de Zorg

2020 wordt in Malle het Jaar van de zorg. Onder het thema ‘Want zorg verbindt...’ zet het gemeentebestuur een jaar lang alle facetten van zorg in onze gemeente in de kijker. We vieren ook feest, want het sociaal huis, dienstencentrum de Ring en woonzorgcentrum ter Bleeke bestaan in 2020 precies tien jaar, terwijl het Huis van het Kind vijf kaarsjes uitblaast.Verschillende diensten en instellingen staan klaar om onze inwoners, groot en klein, met de beste zorgen te omringen. Maar in Malle zijn er nog veel meer vormen van ZORG dan je misschien zou denken. We trokken zelf op ontdekking en vonden op verscholen plaatsjes in onze gemeente pareltjes van zorginstellingen en mensen die instaan om het onze inwoners zo goed mogelijk naar hun zin te maken. Zodat ze zich nog beter thuis kunnen voelen in Malle.

Zelfzorg
Ben jij er trouwens ook van overtuigd dat zelfzorg iets is dat we zeker niet mogen vergeten? Iedereen kent het motto ‘als je niet eerst goed zorgt voor jezelf, kan je niet voor een ander zorgen’ wel. Zelfzorg is essentieel en de sleutel voor een veerkrachtig en energiek leven. Wist je dat ZORG ook in alle kleine hoekjes en kantjes van het dagelijks leven zit? Denk bijvoorbeeld an je buur die je al eens helpt, omdat hij moeilijk tot in de supermarkt geraakt, of van die zieke vriend die zo geniet van jouw bezoekje. En wat te denken van die ene meneer om de hoek die blijkbaar geen familie meer heeft of die alleenstaande mama die geen babysit kan betalen…. Ook dat zijn voorbeelden van hoe we kunnen zorgen voor elkaar.Laten we dat vooral blijven doen, want ZORG verbindt mensen… en daar willen wij, als gemeentebestuur, ook graag ons steentje aan bijdragen.

Activiteiten
We zijn momenteel druk bezig met het plannen en organiseren van activiteiten en evenementen rond het thema zorg. Je verneemt meer over het programma in de volgende edities van het infoblad. Op de pagina's hieronder vind je een terugblik en een vooruitblik.

NIEUW: Dien vanaf maart 2020 een mooi initiatief in rond ZORG en krijg van ons een financieel duwtje in de rug, zodat je je idee kan waarmaken. Denk dus gerust al na over hoe jij en je buren misschien gemakkelijker in contact kunnen komen en elkaar een handje kunnen helpen. Of hoe je samen met je vereniging iets op poten kan zetten om ook mensen met een beperking te betrekken. Of hoe je volgend jaar ook de mensen in eenzaamheid genietmomenten kan bezorgen. Wees ondernemend, creatief en ZORG! Meer informatie over deze actie lees je in de Malse Courant van maart 2020. Houd je idee dus goed vast!