2020 - Jaar van de Zorg

2020 wordt in Malle het Jaar van de zorg. Onder het thema ‘Want zorg verbindt...’ zet het gemeentebestuur een jaar lang alle facetten van zorg in onze gemeente in de kijker. We vieren ook feest, want het sociaal huis, dienstencentrum de Ring en woonzorgcentrum ter Bleeke bestaan in 2020 precies tien jaar, terwijl het Huis van het Kind vijf kaarsjes uitblaast.Verschillende diensten en instellingen staan klaar om onze inwoners, groot en klein, met de beste zorgen te omringen. Maar in Malle zijn er nog veel meer vormen van ZORG dan je misschien zou denken. We trokken zelf op ontdekking en vonden op verscholen plaatsjes in onze gemeente pareltjes van zorginstellingen en mensen die instaan om het onze inwoners zo goed mogelijk naar hun zin te maken. Zodat ze zich nog beter thuis kunnen voelen in Malle.

Corona-crisis - Zorg nog meer voor jezelf en elkaar!

Door de Corona-crisis wordt des te meer zichtbaar en duidelijk hoe belangrijk zelfzorg en zorg voor elkaar is. We zien ontzettend mooie initiatieven opduiken in onze gemeente. Er wordt spontaan hulp geboden en we zetten als gemeentebestuur ook alles in het werk om iedereen te helpen en te steunen.

Zit je met bepaalde bezorgdheden of vragen, bijvoorbeeld over je inkomen of het opvolgen van het schoolwerk van je kinderen? Kan je niet meer zelf naar de winkel voor boodschappen? Of voel je je eenzaam? Twijfel dan niet en bel naar ons sociaal huis via 03 312 49 61

Je kan op weekdagen elke voormiddag telefonisch terecht in het sociaal huis tussen 9 en 12 uur en ook op dinsdag tussen 17.30 en 20 uur. Ons onthaalteam en de medewerkers van onze sociale dienst zijn er voor jou!

Activiteiten

Ondanks de wijzigingen in ons programma voor het jaar van de zorg door de corona-crisis zijn we er toch in geslaagd een foto-wandelzoektocht langsheen alle zorgdiensten in Oostmalle en een fietstocht langsheen al die verscholen pareltjes van zorginstellingen in Westmalle te maken. Formulieren om deel te nemen vind je in het toerismekantoor. Je kan ze ophalen tot 27 september en er hangt ook een wedstrijdje aan vast. 

Op de pagina’s hieronder vind je alvast een vooruitblik, een terugblik en een rubriek in de kijker! Neem regelmatig eens een kijkje!

PROJECTOPROEP: Diende je tussen één maart en één mei een mooi initiatief in rond ZORG dan maakte je kans om een financieel duwtje in de rug te krijgen, zodat je je idee kon waarmaken. Wil je meer te weten komen over de initiatieven die we uitkozen klik dan hier