Scholierenparlement

KRAS is een groots simulatiespel waarbij leerlingen uit het vijfde en zesde jaar van het secundair onderwijs zich op vrijwillige basis verdiepen in een aan de actualiteit gebonden thema met mondiale dimensie.

Elk schooljaar rond het einde van september start een nieuw parlementair jaar met de verdeling van de rollen en de instudering van het basisdossier. Vier zittingen lang verdiepen de jongeren van KRAS zich in diverse aspecten van het jaarthema. Het parlementaire jaar wordt afgesloten met een lokale slotzitting eind april in de raadzaal van het gemeentehuis.

Als kers op de taart trekken de leerlingen begin mei met de ganse KRAS-groep uit Malle naar het Vlaams Parlement, de Kamer en de Senaat in Brussel voor een overkoepelende slotzitting waar alle KRAS-groepen uit Vlaanderen aan deelnemen. Hier treden ze in discussie met leeftijdsgenoten van over gans Vlaanderen en Vlaamse en federale politici.

Voor wie?

Alle geïnteresseerde jongeren uit het vijfde en zesde jaar van het secundair onderwijs

Meer info

Heb je zin om deel te nemen aan KRAS in Malle. Contacteer de jeugddienst of vraag meer info aan de verantwoordelijke leerkracht in je school.