Faire gemeente

Het gemeentebestuur, de mondiale raad, de trekkersgroep FairTradeGemeente en de lokale handelaars en verenigingen van Malle zetten zich al sinds 2006 in voor fairtradegemeente. Op 13 juli 2006 kreeg Malle de titel van fairtradegemeente uitgereikt.

Een fairtradegemeente wil op een heel concrete manier bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden én de duurzame producent in het Noorden. Op die manier worden mensen in heel Vlaanderen warm gemaakt voor het verhaal achter Fair Trade: op naar meer eerlijke en duurzame consumptie.

Heel wat gemeenten in de provincie Antwerpen dragen het label fairtradegemeente, echt iets om trots op te zijn. Ook Malle hecht belang aan eerlijke handel en zet zich binnen de gemeentegrenzen in voor dit thema. Vanuit de mondiale raad werd een werkgroep samengesteld die ervoor zorgt dat het concept fairtradegemeente in al zijn aspecten onder de aandacht blijft.

Het gemeentebestuur maakt er een zaak van om fairtradeproducten te gebruiken en promoot deze bij diverse evenementen. Het gemeentebestuur koopt ook al jaren fairtradekoffie, -thee en -wijn.

50 euro fair trade producten voor jouw vereniging

Omdat we als Fair Trade Gemeente alle verenigingen van Malle willen stimuleren om aandacht te hebben voor fair trade binnen hun vereniging, schenken we elke vereniging jaarlijks 50 euro aan fair trade producten. Koop je producten in de Wereldwinkel van Malle voor gebruik in jouw erkende vereniging, dan betalen wij de helft van het bedrag dat op je kassaticket staat terug met een maximum van 50,00 euro en dit 1x per jaar.

De aanvraag voor terugbetaling doe je via ons digitaal loket.

Meer info

Meer info over Fair Trade in Malle, onze ambassadeurs en partners vind je via http://fairtradegemeenten.be/malle of bij de dienst mondiaal beleid.