Zwemlessen

Zwemmen is een leerproces waar stap voor stap wordt bijgeleerd. Neem deel aan onze zwemlessen in de zwemschool van Beerse. Een ideale manier om te leren zwemmen of je zwemtechnieken te onderhouden.

Kunnen overleven en je veilig verplaatsen in het water is de basis. Pas nadien leer je zwemtechnieken.

Turbozwemmen zomervakantie 2020

Leren zwemmen?
In de zomer gaan we van start met de turbozwemlessen voor kinderen die willen leren zwemmen. Deze lessen zullen worden opgestart met een beperkt aantal zwemmers. 

Wie nog niet kan zwemmen en de minimumleeftijd van 4 jaar heeft bereikt, kan starten in het zwemtraject. Dit traject omvat 4 fases en een einddiploma. De volledige structuur vind je hier: http://www.uitinbeerse.be/zwemtraject. Ook kinderen die nog geen diploma 50m hebben behaald, kunnen hier terecht.

Om het startniveau van je kind te bepalen, organiseren we in normale omstandigheden voor elke reeks een testmoment. Rekening houdend met de beperkte mogelijkheden tot aan de start van de lessen is er beslist voor het turbozwemmen dit jaar GEEN testmoment te organiseren.

Privéles?
De oorspronkelijk geplande privélessen om 19 uur (naast het publiek zwemmen) zullen niet doorgaan.

Vervolmakingscursus voor zwemmers?
In eerste instantie richten we ons deze zomer met het turbozwemmen op kinderen die willen leren zwemmen. Kinderen die net hun ORKA-diploma behaald hadden, zijn ook van harte welkom om de techniek weer op te frissen!

Vlotte zwemmers (recreatief zwemclubje) vragen we om nog even geduld te hebben! Wanneer in de loop van de inschrijfperiode blijkt dat er voldoende plaats is, zullen we ook hen ook de mogelijkheid bieden om in te schrijven. 

Periode?
Gedurende de ganse zomer zullen er in het zwembad turbozwemlessen worden aangeboden. Dit zijn intensieve zwemcursussen waarbij de kinderen elke dag van de week les volgen. 

Onder voorbehoud van de definitieve opening gaan de turbozwemlessen van start op maandag 6 juli. Wekelijks start er een nieuwe reeks.

Om zoveel mogelijk kinderen de kans te bieden om te komen zwemmen, zullen er extra lessen worden georganiseerd in het bouwverlof! Er zijn dus 8 lesweken waarvoor je kan inschrijven:

Juli:
- 06 - 10 juli (5 dagen)
- 13 - 17 juli (5 dagen)
- 20 - 24 juli (4 dagen) (op dinsdag 21 juli is het zwembad gesloten)
- 27 - 31 juli (5 dagen)

Augustus:
- 03 - 07 augustus (5 dagen)
- 10 - 14 augustus (5 dagen)
- 17 - 21 augustus (5 dagen)
- 24 - 28 augustus (5 dagen)

Uiteraard zijn en blijven alle activiteiten onder voorbehoud van eventuele wijzigingen of beperkingen opgelegd door de overheid.

Uurschema
- 16.30 - 17.15 uur (zwemtraject fase 1 t.e.m. 4)
- 17.20 - 18.05 uur (zwemtraject fase 1 t.e.m. 4)
- 18.10 - 18.55 uur (zwemtraject fase 1 t.e.m. 4)

Prijs
4 dagen: 30,00 euro voor inwoners Malle Beerse - 40,00 euro voor buitendorpse deelnemers
5 dagen: 38,00 euro voor inwoners Malle/Beerse - 40,00 euro voor buitendorpse deelnemers

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf donderdag 25 juni 2020 om 10 uur voor inwoners van Beerse en buitendorpse deelnemers. Via de webshop of aan de balie van het sportcentrum.

Er zullen op elk lesuur minstens 5 vrije plaatsen worden overgehouden voor nieuwe inschrijvingen. Van maandag t.e.m donderdag krijgen de zwemmers van maart voorrang om in te Huidige zwemmers geven we graag voorrang om in te schrijven.

Korting wordt enkel toegestaan op vertoon van de UiT-pas bij inschrijving (nadien kan er geen korting meer gegeven worden). 

Zwemschool september – december

We streven naar een opstart in dezelfde rooster als voorheen, maar zijn hiervoor afhankelijk van de opgelegde maatregelen. Er zal dus pas later over het specifieke (mogelijk gewijzigde) aanbod worden gecommuniceerd

Zwemschool 't H2O'tje: zwemlessen
Hier vind je alle informatie terug in verband met de zwemschool 't H2O'tje. Momenteel is het nog moeilijk om in te schatten op welke manier we de lessen in september zullen kunnen en mogen organiseren. Vanaf het moment dat er meer duidelijkheid is zullen we dit hier communiceren.

Uiteraard zijn en blijven alle activiteiten onder voorbehoud van eventuele wijzigingen of beperkingen opgelegd door de overheid.

Herinschrijvingen?
Daarom is beslist de herinschrijvingen voor deze reeks nog niet te laten starten in juni, maar hiermee te wachten tot de maand augustus.

Alle zwemmers die in MAART les volgden in één van de lessen van de zwemschool (van watergewenning voor baby's tot en met zwemlessen voor volwassenen) hebben voorrang om in te schrijven voor de zwemlessen die in september weer van start gaan. Herinschrijven kan van maandag 3 augustus tot en met vrijdag 7 augustus 12 uur, en dit zowel via e-mail als aan de balie van Sport Beerse. 

Nieuwe inschrijvingen?
Vanaf dinsdag 11 augustus om 10 uur kunnen nieuwe deelnemers uit Beerse/Malle zich inschrijven. Een dag later, op woensdag vanaf 10 uur kunnen de buitendorpse deelnemers de resterende plaatsen invullen.

Inschrijven kan via de webshop op de website (account best vooraf aanmaken) of aan de balie van het sportcentrum. In de webshop kan je via de rubriek 'activiteiten' alle lessen terug vinden. Eenmaal de les geslecteerd, word je automatisch doorgestuurd naar een betalingsscherm.

Testmoment
Kinderen die inschrijven voor het zwemtraject, recreatief zwemclubje of g-zwemles worden in principe verwacht op het testmoment om het niveau te bepalen.

Het testmoment is het eerste contactmoment en is dan ook heel belangrijk. Wij vragen dan ook uitdrukkelijk om voor dit moment je tijd te nemen, enthousiast te zijn en alle oefeningen zelf mee uit te voeren. Dat zal je kind motiveren om het beste van zichzelf te geven en zijn/haar kunnen te demonstreren.

Testmoment zal afhankelijk zijn van de opgelegde maatregelen en wordt nog niet ingepland.
Hoe en wanneer het testmoment zal doorgaan wordt in de maand augustus gecommuniceerd. 

Lessenreeks

  • van maandag 7 september 2020 tot en met zaterdag 19 december 2020
  • geen les tijdens schoolvakanties en op feestdagen
    • van maandag 2 november t.e.m. zaterdag 7 november (Herfstvakantie)
    • woensdag 11 november 2020 (Wapenstilstand)

Wachtlijsten
Als je inschrijft voor een activiteit die volzet is, kom je op een wachtlijst. Komt er nog een plaatsje vrij, word je hiervan telefonisch verwittigd. De wachtlijsten aquafitness blijven geldig tot het einde van de reeks. Alle andere wachtlijsten vervallen na de eerste activiteitsdag.

Uiteraard zijn en blijven alle lessen onder voorbehoud van de beslissing van de overheid, aangezien we nog steeds niet definitief weten of we 1 juli mogen open gaan.

Voor wie?

Iedereen

Meer info

Voor je kan inschrijven, moet je jezelf eerst registreren