Tichelgatpad, een k(l)ei leuke wandeling

Tichelgat 
Gat waar klei gewonnen is voor de steenindustrie, ook wel kleiput genoemd.

Tijdens de lockdown ontdekten veel mensen opnieuw hun achtertuin. Wandelen en fietsen in de buurt werd een van de grootste bezigheden voor wie (tijdelijk) thuis zat. Zo herontdekten velen ook het Klokkeven, in het noordwestelijke deel van Oostmalle. Deze voormalige kleiput werd teruggenomen door de natuur, en is nu een mooie oase in Malle. Hoewel het Klokkeven zelf ontoegankelijk is, loopt er wel een zandweg rond het gebied waar het mooi wandelen is.

Toerisme Malle stippelde een nieuwe wandeling uit die van het kasteel van Westmalle tot aan het Klokkeven loopt. De wandeling is zo’n 10 kilometer en gaat vooral over trage wegen. Een groot deel is onverhard, dus bij regen raden wij waterdichte schoenen aan. De wandeling is niet bewegwijzerd maar opgemaakt met ‘bolleke-pijl’, en start aan de parking van de nieuwe begraafplaats in de Oude Molenstraat.

Het lijkt ons niet meer dan logisch dat de naam van de wandeling een link legt met het verleden van het Klokkeven. Vandaar: Tichelgatpad, een k(l)ei leuke wandeling.

Vergeet niet het Tichelgatpad hier te downloaden, of op te halen in het toerismekantoor.

Veel wandelplezier!