Subsidie ter bevordering van het kernversterkend detailhandelsbeleid

De gemeente Malle geeft een subsidie aan elke ondernemer die een nieuwe winkel, horecazaak, kapperszaak of schoonheidssalon start in de detailhandelskernen van Oost- of Westmalle.

De subsidie bedraagt 3.000 euro. Een voorschot van 1.500 euro kan aangevraagd worden bij de start van je zaak. Het saldo wordt dan uitbetaald, ten vroegste 12 maanden na de opening.

Waarom?

We geven deze subsidie om ondernemers naar onze kernen te lokken, en zo de leegstand in onze handelskernen te verminderen. Immers, winkels en horecazaken maken een dorpskern levendig, en dragen bij aan de gezelligheid van onze dorpen. Het subsidiereglement is een eerste stap in het uitwerken van een detailhandelsplan, waarbij we verschillende acties en evenementen op poten zetten om de detailhandel in onze dorpskernen te ondersteunen en te promoten.

Waar?

We bakenden in elke deelgemeente een kernwinkelgebied af.

Voor Oostmalle bevat dit gebied de Dorpsplaats, een gedeelte van de Hoogstraatsebaan (vanaf Zylhovenstraat en Lierselei (tot aan Herentalsebaan), en het gedeelte Antwerpsesteenweg tussen kruispunt en de Rooistraat.

In Westmalle bestaat het kerngebied uit het gedeelte van de Antwerpsesteenweg, vanaf de Berckhovenstraat tot de Kasteellaan. Het Bergplein is hier uiteraard mee opgenomen.

Hoe?

Lees het reglement even door. Voldoe je aan de voorwaarden, vul dan het aanvraagformulier hieronder - via het e-loket - in.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem contact op met de dienst lokale economie, via economie@malle.be of 03/310.05.66.