Speelstraten

Elk jaar biedt de gemeente Malle de mogelijkheid aan haar inwoners om tijdens de zomervakantie hun straat in te richten als speelstraat. Dit wil zeggen dat die straat, onder bepaalde voorwaarden, kan afgesloten worden voor doorgaand verkeer en dat de kinderen veilig op straat kunnen spelen.

Speelstraatmeters en -peters houden een oogje in het zeil. Kinderen zijn van harte welkom om te komen spelen in de speelstraat en deel te nemen aan de activiteiten. Vergeet niet dat ouders steeds verantwoordelijk zijn voor hun eigen kind(eren) en dat die verantwoordelijkheid niet bij de speelstraatmeters en -peters ligt. De volledige richtlijnen voor de organisatie van een speelstraat vind je onderaan deze pagina.

Zin om ook een speelstraat te organiseren?

Hoe ga je aan de slag als je zelf een speelstraat wil organiseren?

STAP 1: Zoek twee speelstraatmeters – of peters (volwassenen) uit je straat die alles in goede banen willen leiden. Zij staan in voor het plaatsen van de nodige aanduidingmaterialen en de contacten met het gemeentebestuur, politie en buurtbewoners.

STAP 2: Dien via https://www.malle.be/evenementenformulier een aanvraag in voor jouw speelstraat.

STAP 3: Ga samen met je speelstraatmeters- of peters langs bij de bewoners van je straat en vraag hen aan de hand van een petitie of ze akkoord gaan om in je straat een speelstraat te houden tijdens 1 week in de zomervakantie. Laat de peters en/of meters de petitie dan bezorgen aan de dienst jeugd ten laatste op maandag 22 mei 2023. Na goedkeuring door het schepencollege kan je speelstraat uit de startblokken schieten.

STAP 4: Plan erop los! In de straat kan je tal van activiteiten organiseren zoals grimeren, waterspelletjes, een pannenkoekenbak, een verkeersparcours….

Bij vragen hierover kan je steeds contact opnemen met de dienst jeugd (03 310 05 71 of jeugd@malle.be).