Sandro Wens - Paardebloemhoeve

Wie?

Sandro begon met twee bijenkasten. Dat zijn er intussen 100 geworden. Samen met zijn vriendin Paulien stampte hij ook een grote zelfpluktuin uit de grond. Als klein kind had hij al groene vingers en was hij gepassioneerd door insecten en andere dieren. Tijdens een reis door Australië kreeg Sandro de smaak pas echt te pakken: hij werkte er op verschillende boerderijen en werkte er samen met een professioneel imker.

Wat?

In de Paardebloemhoeve zijn ze van verschillende markten thuis. Oorspronkelijk was er enkel biologisch melkvee, maar intussen reizen er ook een heleboel kippen rond in hun speciale kippenmobiel. Aan de voorkant van de boerderij is de zelfpluktuin, waar gezinnen zich kunnen aansluiten om het hele jaar door seizoensgebonden groenten en fruit te oogsten zonder zelf iets te moeten zaaien of wieden.

Producten te koop?

Elke dag kan je in de Paardebloemhoeve terecht voor verse eitjes, of biologische eierpasta. Als je aangesloten bent bij de zelfpluktuin kan je er het hele jaar terecht voor seizoensgebonden groenten en fruit. Elk jaar oogsten Sandro en Paulien ook honing uit de bijenkasten, die op verschillende locaties staan en op die manier voor verschillende honingsmaken zorgen.

Wist je dat…

Boerin Paulien is begonnen met een prachtige bloemenpluktuin, waar je elk weekend vanaf april tot de eerste vorst een boeketje bloemen kan komen plukken? Natuurlijk geteeld, en supermooi!

Meer info

Paardebloemhoeve
Brechtsesteenweg 143
0476 51 58 04
www.paardebloemhoeve.be
info@paardebloemhove.be

Facebook: De Paardebloemhoeve