Ruth Vercauteren - Coach2Study

Ruth Vercauteren start als nieuwe onderneemster Coach2Study op: “Jongeren begeleiden in hun schoolloopbaan is mijn passie.”

Ruth Vercauteren, geboren en getogen Mallenaar richtte zeer recent haar zelfstandige praktijk Coach2Study op. Als studie-en motivatiecoach met een groot hart voor kinderen en jongeren wil ze hen bijstaan in hun leerontwikkeling. Haar missie: haar steentje bijdragen aan een mooie toekomst voor onze jeugd.

“Toen ik in de lagere school zat, wist ik al dat ik leerkracht ging worden. Heel blij ben ik met de jarenlange ervaring in het onderwijs. Daar heb ik echt verbinding leren maken met kinderen en jongeren. Ik heb dan ook 25 jaar mogen werken in het 6de leerjaar in de Horizon van Westmalle. De Horizon is de school waar ik zelf ben opgegroeid. Ik was één van de eerste meisjes daar. Het was dan ook een enorme kans om daar als leerkracht in het 6de leerjaar aan de slag te gaan. Daar heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan.”

Geboeid door pubers

“Door lang in het 6de leerjaar te staan, ontdekte ik dat ik enorm geboeid ben door de ontwikkeling bij pubers. Niet alleen op het gebied van het leren studeren, maar ook op sociaal-emotioneel vlak. Het is ronduit fascinerend om te zien hoe ze opgroeien, hoe hun denkwereld verruimt en hun ideeën vorm krijgen. Gaandeweg leerde ik andere vormen van studeren kennen. En begon ik meer en meer op maat te werken en te differentiëren omdat iedere jongere een andere aanpak nodig heeft. Samen met een grote dosis zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen kan je ze naar een hoger niveau begeleiden.

De afgelopen jaren gaf ik ook graag begeleiding aan studenten uit het secundair. Samen examens en toetsen voorbereiden, spreekoefeningen uitwerken, leren leren, praten over faalangst en stress, enzovoort.”

Schoolstress verminderen in thuissituaties

“Door bij mensen thuis in hun gezin te komen leerde ik ook heel veel over de impact van de thuisomgeving en over de interactie tussen ouders en hun zoon of dochter. Heel vaak waren er gesprekken over het schools traject tussen ouders en kinderen. Door in deze gesprekken alles in een realistische context te plaatsen verminderde duidelijk de stress rond deze situatie.”

Coach in de Ganzenkuilpraktijk, aan huis en in scholen

“Nu krijg ik de kans om mijn job als studie-en motivatiecoach als hoofdberoep uit te oefenen.

Dit deels in de Ganzenkuilpraktijk van Dr. Sam Vermeire. Er wordt daar individueel of in kleine groepjes gewerkt in een ontzettend mooie rustgevende ruimte. In De Schuur kunnen studenten vanaf 10 jaar bij mij terecht om te werken aan leren leren, plannen, examens en toetsen voorbereiden.

Ook is er de mogelijkheid voor ouders om gesprekken te hebben over het begeleiden van hun kinderen in hun schooltraject. Ook vragen over studiekeuzes kunnen besproken worden.

Verder begeleid ik ook studenten in de thuisomgeving. Ook scholen in Malle en omstreken kunnen beroep doen op mij. Verdere informatie vind je op mijn website www.coach2study.be”

Ontzettend boeiend is het om de evolutie van deze studenten te mogen ervaren. Ik zie hen opgroeien, ontwikkelen en zelfvertrouwen kweken. Uiteindelijk kunnen ze op een zelfstandige manier hun levenspad verderzetten. Uit al deze ontmoetingen heb ik de voorbije jaren veel geleerd. Dit alles draagt bij tot de ervaring die ik nu heb en mag gebruiken voor alle jongeren, ouders, leerkrachten… die op mijn pad komen.

Meer info

www.coach2study.be

www.facebook.com/coach2study

www.instagram.com/coach2study