Remy Gerardi - Gerorent

Ik ben Remy Gerardi. Van jongs af aan was ik met muziek en elektronica bezig. Zo startten wij (Wim Vermeylen en ik) de allereerste drive in discobar van de Kempen. Topsy Turvy genaamd. De oudere lezers zullen het zich zeker herinneren van de toenmalige studentenbals.

Na het behalen van mijn diploma HT elektronica startte ik mijn loopbaan bij Janssen Pharmaceutica op de dienst engineering. Enkele jaren later openden mijn vrouw May en ik een klein winkeltje in de stal achter mijn ouderlijk huis in het centrum van Westmalle. Geronika Elektro was geboren. We waren verheugd met onze eerste Technieker Andre Strijbos . Meerdere volgden al snel. En zo groeide Geronika Elektro tot een zaak met 27 medewerkers.

De kostbare tijd vloog te snel voorbij. Plots was er de pensioenleeftijd en gaven we de zaak door aan twee mensen van ons personeel (Jan en Peter) die vol enthousiasme de zaak verder zetten. En daar zijn we fier op. Niets doen is doodgaan dacht ik en daarom wilde ik nog wel iets anders gaan doen.

Samen met Ronny Verelst werden er plannen gesmeed om machines te gaan verhuren. We beschikten reeds over een klein magazijntje in Oostmalle en omdat de locatie tussen Turnhout en Schilde goed gelegen is waagden wij de sprong. Omdat ik het een beetje beschouwde als een verlengstuk van Geronika werd voor de naam Gerorent gekozen.

We begonnen met één graafkraantje en één knikmops en een tractor. En al snel hadden we hiervoor een paar vaste klanten. We investeerden en kochten meer en meer machines. We groeiden…. Op dit ogenblik werken we met 4 personen in de zaak. Momenteel is ons magazijn te klein geworden en we gaan rond mei verhuizen naar een groter gebouw in het industriegebied van Malle.

Hoe leerden Remy en Ronny elkaar kennen? 

Mijn collega Ronny was tuinman en verzorgde onze tuin. Toen ik met hem in gesprek was vertelde hij mij dat zijn personeel weg ging bij hem omdat hij in de winter bijna geen werk had in de tuinen. Ik antwoordde daarop half lachend en niets menend: "We hebben alle twee al een paar machines. We zullen die bij elkaar zetten en jij kan ze dan verhuren. Zo heb je in de winter ook werk. " Na een paar weken belde Ronny mij en vroeg of ik dat meende. En zo is Gerorent geboren…

Meer info

https://www.gerorent.be/