Nele Verheyen & Jeroen Van den Bulck - De Kruishuishoeve

Wie?

Nele Verheyen en Jeroen Van den Bulck zetten samen de passie van hun voorouders verder. Hun kindjes Flor en Lucie groeien op in de boerderij waar de familie van Nele al een volle eeuw de liefde voor landbouw beleeft.

Wat?

In 2017 arriveerde hun kudde rasechte Black-Angusvaarzen uit Engeland. Nele en Jeroen maakten de bewuste keuze voor Black Angus omdat het van nature nieuwsgierige, maar rustige dieren zijn die natuurlijk afkalven. Je kan de koeien van het voorjaar tot het najaar zien grazen in de weides rondom de boerderij. In de winter vertoeven de koeien in een open stal op vers stro.

Producten te koop?

In de hoeveslagerij verkopen ze vleespakketten van vijf kilogram, met onder andere steak, gehakt en hamburgers. Ze slachten pas wanneer er voldoende bestellingen zijn. Het kan dus zijn dat je even moet wachten op je bestelling, maar zo is er geen onnodig overschot. Zodra het afhaalmoment bekend is, verwittigen ze de klanten, die dan hun pakket vers en vacuüm verpakt kunnen ophalen.

Wist je dat…

Omdat de koeien bijna acht maanden per jaar grazen en in de winter uitsluitend gras en natuurhooi bijgevoerd krijgt, neemt hun vlees een felrode kleur aan met een vetmarmering die voor de karakteristieke malsheid en smaak zorgt.

Meer info

Steenovenstraat 4
0496 68 88 81 (na 18 uur)
www.kruishuishoeve.be
info@kruishuishoeve.be
Facebook: Kruishuishoeve Hoeveslagerij