Lode Speleers - Wijngaardhof

Wie?

Bijna 40 jaar geleden richtte Godfried Bervoets Wijngaardhof op, een biologisch tuinbouwbedrijf. In 2020 nam Lode Speleers, een bio-ondernemer in hart en nieren, de zaak volledig over. Godfried is er nog steeds actief om zijn kennis zo goed mogelijk over te dragen, onder meer aan Charel, die opgeleid wordt tot zelfstandige boer. Marieke, Sara en Tamara werken samen met Godfried en Lode in de winkel en zorgen voor de groentepakketten.

Wat?

Op het Wijngaardhof telen ze biologische groenten, zowel buitenteelt als in serres. Ze kiezen ervoor om een zo groot mogelijke diversiteit aan groenten te kweken: ze bieden een honderdtal verschillende soorten aan aan hun klanten. Het Wijngaardhof kweekt zoveel mogelijk seizoensgebonden zodat verwarming onder glas niet nodig is. Naast de groenteteelt, zorgen de kippen met vrije uitloop voor biologische eieren. Ze proberen zoveel mogelijk rechtstreeks te verkopen, via thuisverkoop in de hoevewinkel, via groente- en fruitpakketten van Voedselteams, en via Buurderijen en Boeren en Buren. De hoevewinkel is in 2019 verbouwd tot een moderne biowinkel met een aanbod van eigen geteelde groenten, fruit, zuivel, kazen, droogwaren, dranken, cosmetica en voedingssuplementen.

Producten te koop?

Veel te veel om hier allemaal te vernoemen. Dat gaat van aardappelen, kolen, bonen, erwten, prei, selder, slasoorten, tomaten, aubergines, paprika's, komkommers en radijsjes over een aantal minder gekende speciale groenten zoals gele courgette, Italiaanse tomaten tot spruiten, savooi en rucola.

Wist je dat…

Alle elektrische energie op het Wijngaardhof is duurzaam. Een groot deel wekken ze zelf op met zonnepanelen, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 18.000 Wp op de daken van de boerderij en de winkel.

Meer info

Wijngaardhof – Meer dan Bio
Heidsiebaan 22
03 502 92 99
info@meerdanbio.be
www.meerdanbio.be
Facebook: Wijngaardhof