Laura Van Elsacker - De Toverstok

Kinderpraktijk De Toverstok is een kinesistenpraktijk voor kinderen. Ze bestaat ondertussen al 20 jaar. Oorspronkelijk opgericht door Anja Jansen, met 1 praktijkruimte bij haar thuis in de Azalealaan te Oostmalle. Sinds 15 jaar zijn we terug te vinden in de Blijkerijstraat 84 te Oostmalle (tegenover het vroegere meubelen Walco). Ondertussen heeft Anja sinds de zomer van 2020 de fakkel doorgegeven aan mij, Laura Van Elsacker, wonende te Westmalle.

Ondertussen is de praktijk uitgegroeid tot een team van 6 kinesisten voor kinderen en werd het huidige pand in de Blijkerijstraat dan ook te klein. Omdat we de praktijk erg graag in Malle wouden houden, ging ik op zoek naar een nieuw pand in onze mooie gemeente. Samen met mijn man Gregory Noterman van MCM bouw en interieur (algemeen bouwbedrijf in de Energieweg 12 te Oostmalle), kocht ik in volle coronatijden het vroegere sunbody center in de Berckhovenstraat 6 te Westmalle.

Momenteel is MCM volop bezig om het vroegere zonnecenter in de Berckhovenstraat volledig om te toveren tot een moderne kinepraktijk voor kinderen. MCM is tevens een bouwbedrijf dat werd opgericht in 1977 te Schilde, maar al sinds 1982 zijn basis heeft in het industrieterrein van Malle.

Onze praktijk zal verhuizen van Oostmalle naar Westmalle in de kerstvakantie van 2020. Vanaf januari 2021 is Kinderpraktijk De Toverstok dus terug te vinden in Berkchovenstraat 6 te Westmalle.

Waarom kinesitherapie voor kinderen? Mijn ouders vertellen nog geregeld het verhaal hoe ik als kind niet altijd naar de speeltuin ging om zelf te spelen. Als ik na een tijdje een kindje zag dat wat hulp kon gebruiken op de speeltuigen dan bleef ik daar bij om hem of haar te helpen.

Toen ik na mijn middelbare schoolcarrière in het Sint Jan Berchmanscollege in Westmalle een studierichting moest gaan kiezen, leek het dan ook evident dat ik voor kleuteronderwijs zou kiezen. Ondertussen was mijn interesse voor sport en het menselijk lichaam echter ook sterk gegroeid en koos ik toch voor kinesitherapie.

Tijdens stages in het bijzonder onderwijs werd toch weer mijn liefde voor het werken met kinderen aangewakkerd. Daarom koos ik in mijn masterjaar voor de afstudeerrichting pediatrie.

Het werken met kinderen geeft me elke dag opnieuw enorm veel voldoening. De kinderen met een neurologische aandoening begeleiden we in onze praktijk meestal verschillende jaren en dit meerdere keren per week. Sommige zien we zelfs tot ze in de 20 zijn. Hierdoor bouw je als kinesitherapeut een hechte band op met zowel het kind als de familie. Deze kinderen zien ons meestal vaker dan dat ze hun eigen grootouders, neefjes, nichtjes, nonkels of tantes zien.

We zien deze kinderen letterlijk in elke fase van hun leven. Bij elke mijlpaal, elke up en elke down leef je telkens weer even hard mee alsof het je eigen familie is. Dit maakt het soms wel zwaar, maar geeft ook eens zoveel voldoening als ze dankzij je therapie weer een stapje vooruit gaan!

Zo zie je maar, een praktijk opgericht door een Mallenaar te Oostmalle, wordt door de volgende generatie verder gezet door een Mallenaar in Westmalle. Ondertussen zorgt een bouwbedrijf uit Malle voor de volledige renovatie.

De Mallenaren zijn duidelijk nog niet klaar met ondernemen! Door en door Malse bedrijven, ze bestaan zeker nog!

Meer info

http://www.detoverstok.be/