Kelly Vrielynck - WoolWood

Ik heb in 2015 het drukke Antwerpen ingeruild voor Malle. Toen mijn partner en ik startten met de bouw van onze woning, hebben we zelf ook onze handen uit de mouwen gestoken. Zo hebben we de trend van de Scandinavische houten latjes ontdekt. Toen ik dat zag, dacht ik meteen: “Dat kan ik zelf!”

Zo is WoolWood geboren. Ik ben in de zomer van 2020 zelfstandige in bijberoep geworden, naast bij voltijdse job bij de energienetbeheerder. Omdat we alles zo lokaal mogelijk willen houden, werken we samen met een Mals houtbedrijf.

We zijn dan op zoek gegaan naar een houtleverancier. Aangezien er in Malle een sterke KMO zone is, hebben we het niet ver moeten zoeken. We werken nu samen met houtbedrijf Van Laer. Het is niet alleen handig, maar voor WoolWood ook heel belangrijk om alles zo lokaal mogelijk te houden.

Ecologie speelt ook een belangrijke rol in het verhaal van WoolWood, zo is het vilt waarop de houten latten bevestigd zijn gemaakt van gerecycleerde PET-flessen en het hout is afkomstig van duurzame bosbouw.

Wij produceren al onze akoestische panelen bij maatwerkbedrijf Kunnig in Antwerpen. Zij stellen mensen tewerk met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo dragen wij en onze klanten hier ook een steentje in bij!