Kasper Stockman - De Braaipan

In april opende Kasper Stockman Frituur De Braaipan. En dit in samenwerkin met Andra en Lowie van het Malse restaurant Bistro Nobis. De Braaipan zet in op het klassieke frituuraanbod, huisbereide snacks en de korte keten.

Een frituur die samenwerkt met een bistro, da’s bijzonder. Hoe kwam je op het idee?

“Ik heb als student nog in Bistro Nobis gewerkt. Daar leerde ik Lowie en Andra kennen en door de jaren heen werden we vrienden. Zij speelden met het idee om een frituur met huisbereide snacks te openen. Toen ze dit aan mij voorstelden, was ik meteen enthousiast.”


Vanwaar de interesse voor de korte keten?

“Tja, we geloven daar nu eenmaal sterk in. Zo werkt Bistro Nobis samen met hoeveslagerij De Kruishuishoeve, die wordt uitgebaat door Lowies zus. Het contact met de lokale producenten zorgt voor veel waardering én een garantie op kwaliteit. In De Braaipan gebruiken we kwaliteitsvol rundsvlees dat minder geschikt is voor de bistro. Zo zorgen we ervoor dat het rund optimaal wordt verwerkt en houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.”

‘De Braaipan’ is een atypische naam voor een frituur. Waarvoor staat dit?

“Dat is het Zuid-Afrikaanse woord voor friteuse. Ik verwijs ernaar omdat ik in 2019 drie maanden les gaf aan Zuid-Afrikaanse straatjongeren. Intussen heb ik samen met een collega ook een vzw opgericht die de jongeren daar blijft helpen.”

Welke frituursnack moeten we zeker eens proberen?

“Ik ben trots op al onze huisgemaakte snacks en sauzen, maar misschien toch het meest op onze braaiburger. Door de combinatie van topproducten ontwikkelden we een héérlijke rundsburger.”

Meer info

Frituur De Braaipan
Lierselei 18
www.frituurdebraaipan.be