Jan Van Den Heuvel - Meelhovenseheide

Wie?

Jan was van kindsbeen af al geïnteresseerd in het boerenleven. Hij groeide op bij een tuinbouwbedrijf, en daar liepen al enkele runderen rond. Hij volgde landbouw in het secundair onderwijs, en werkte nadien tien jaar op een rundveebedrijf. Zijn droom was om van de eerste tot de laatste dag voor het rund te zorgen, om dan het vlees zelf te verkopen. Zo ben je zeker dat alles op een diervriendelijke en veilige manier gebeurt. In 2014 startte Jan samen met Leen, zijn partner, de hoeveslagerij.

Wat?

Jan en Leen verkopen zelfgekweekt kalfs- en rundsvlees, dat je op voorhand kan bestellen. De runderen zijn van het ras Blonde d’Aquitaine, die gekend zijn voor een sterke natuurlijke groei en natuurlijke geboorte van de kalfjes. De runderen mogen van april tot november buiten lopen met hun kalfjes, en worden gevoederd met eigen gekweekte gewassen.

Producten te koop?

Het vlees dat Jan en Leen verkopen is (op enkele uitzonderingen na) volledig lactose- en glutenvrij, en bevat geen bewaarstoffen. De producten worden vacuüm verpakt zodat ze langer houdbaar blijven.

Wist je dat…

Op Dag van de Landbouw in 2015 mocht de Meelhovenseheide maar liefst meer dan 6.000 bezoekers ontvangen. In de toekomst willen Jan en Leen mensen vaker mee laten genieten van het leven op de boerderij.

Meer info

Hoeveslagerij Meelhovenseheide
Meelhovenlaan 6
03 321 70 01
www.meelhovenseheide.be
vandenheuvel-lv@skynet.be
Facebook: Hoeveslagerij Meelhovenseheide