Jan Oostvogels - A-cover verzekeringen

Negen jaar geleden begon ons A-cover verhaal. Toen namen we het kantoor van Luc Bosch over. Maar we leerden elkaar al kennen via de verzekeringen.

Leen, opgegroeid in Oostmalle werkte bij een verzekeringsmaatschappij in Antwerpen. Jan, die van Wuustwezel afkomstig is, werkte op een verzekeringskantoor in Hoogstraten. Ze leerden elkaar dus ook kennen via de verzekeringswereld. Toen ze gingen samenwonen, kozen ze natuurlijk voor Oostmalle. 

Een aantal jaren later begon het ondernemerschap bij hen te kriebelen. Omdat ze liefst in en rond Malle zouden werken, ging Jan op zoek naar een verzekeringsmakelaar bij hen in de buurt die mogelijk op termijn zijn kantoor zou overdragen. Elke ochtend als hij de kinderen naar de crèche deed, passeerde hij Makelaarskantoor Luc Bosch op de Hoogstraatsebaan. Jan nam contact op met Luc.

Het kantoor van Luc Bosch was een vaste waarde in Oostmalle. De vader van Luc, Florent Bosch, oud-gemeentesecretaris van Oostmalle, heeft het kantoor opgericht in een periode dat verzekeren wel vaker een bijberoep was voor ambtenaren. Het persoonlijk contact was toen al een must en is ook nu nog de rode draad in ons verzekeringsverhaal.

Geleidelijk aan schakelde Florent zijn zoon Luc in om te helpen bij het innen van de premies bij de klanten thuis. In 1977 hebben Luc en zijn vrouw Magda, de verzekeringsportefeuille van Florent definitief overgenomen. In 1978 hebben werd een portefeuille van veldwachter Verhoeven uit Westmalle aan het kantoor toegevoegd.

Vervolgens verhuisden ze naar de Turnhoutsebaan 5 te Oostmalle, recht tegenover de brandweerkazerne. Met Nieuwjaarke Zoete deelden ze er jaarlijks honderden meetlatjes uit aan de zingende kinderen. Deze latjes kwamen terecht in keukenlades, schoolbanken, etc.. en soms kom je die nog tegen… zo ook Jan & Leen tijdens de verbouwingen van hun eigen woning… kan geen toeval zijn.

Later verhuisden Luc & Magda hun activiteit naar de Hoogstraatsebaan 60 in Oostmalle. En vele jaren later, in 2012, kregen ze dus een telefoontje van Jan om te vragen of ze op zoek waren naar een opvolger en al snel kwamen ze tot een akkoord. 

Jan nam vanaf 1 april 2013 de dagelijkse leiding op zich en werd ondersteund door Leen die daarnaast ook verzekeringen doceert aan de KdG Hogeschool in Antwerpen.

Ze doopten hun zaak met de naam ‘A-COVER’ en enige tijd later werden nog 2 verzekeringsportefeuilles uit Vlimmeren (G&R Bosch en van Luc Smans) aan het verhaal toegevoegd. Stilletjes aan groeide het kantoor. Groei betekent ook nieuwe medewerkers. Bewust werd er telkens gekozen voor mensen uit Malle of de nabije regio ervan.

In 2018 verdween door een nationale fusie het bankgedeelte van het kantoor en kon A-COVER zich volledig focussen op de verzekeringen.

Meer klanten wil zeggen meer schadegevallen en soms zitten daar grote dossiers tussen. Zo werden in 2018 twee grote branddossiers (een appartementsgebouw in Antwerpen en een loods in Brecht) goed afgehandeld.

Ondertussen werd het kantoor op de Hoogstraatsebaan te klein en gingen ze op zoek naar een nieuw pand. Uiteraard in Malle.

Dat vonden ze op de Lierselei. Het pand van de gebroeders Vanhoutte stond te koop en viel direct bij Jan & Leen in de smaak. Maanden van verbouwen gingen aan de verhuis vooraf. Alles werd aangepakt, behalve de natuurstenen vloer. Deze vloer is gelegd met allemaal verschillende tegels waaruit de klanten destijds konden kiezen. Een mooie vloer en ineens een verwijzing naar het verleden van het pand. Tot op vandaag komen er soms nog mensen langs die op zoek zijn naar een mooie tegel. Wij verkopen ze dan een goede verzekering.