Infrastructuur & mobiliteit - openbare onderzoeken

BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK OVER HET VOORLOPIG ONTWERP REGIONAAL MOBILITEITSPLAN EN HET ONTWERP PLAN-MER VOOR DE VERVOERREGIO ANTWERPEN

Van 31 oktober tot en met 29 december 2023

De vervoerregio Antwerpen heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Het Ontwerp plan-MER beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze documenten inkijken en opmerkingen meegeven.

Het Regionaal Mobiliteitsplan kadert binnen basisbereikbaarheid, de Vlaamse visie op mobiliteit. Met basisbereikbaarheid zet Vlaanderen in op een efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer waarin het combineren van verschillende vervoermiddelen centraal staat. Voor de realisatie van basisbereikbaarheid werden de driehonderd Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in 15 vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s werken de gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio.

De vervoerregio Antwerpen is samengesteld uit deze 32 gemeenten: Aartselaar, Antwerpen, Beveren, Boechout, Boom, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Edegem, Essen, Hemiksem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lier, Lint, Malle, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Zwijndrecht.

Tijdens het openbaar onderzoek dat loopt van 31 oktober 2023 tot en met 29 december 2023 kan je het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het Ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Antwerpen inkijken:

Opmerkingen kan je uiterlijk tegen 29 december 2023 bezorgen:

  • Via e-mail aan de vervoerregio Antwerpen: beleid@vervoerregioantwerpen.be 
  • Schriftelijk tegen ontvangstbewijs: Departement Ruimte en Wonen, Nijverheidsstraat 7, 2390 Malle.

Aanvragen 2023 (Afgesloten)

Aanvrager Aard van de aanvraag Plaats Periode Voorgestelde naam
Gemeentebestuur Malle  Naamgeving nieuwe gemeenteweg ter streke Nijverheidsstraat afgesloten Aks
Gemeentebestuur Malle  Naamgeving nieuw gemeenteweg ter streke Nijverheidsstraat afgesloten Dissel
Gemeentebestuur Malle  Naamgeving nieuw gemeenteweg ter streke Nijverheidsstraat afgesloten Guts