Fred Okhuijsen - Expo Z

Expo Z is een standenbouwbedrijf, gevestigd in de Wijngaardstraat. De 30 medewerkers ontwerpen beursstanden voor nationale en internationale beurzen. Voor klanten als Yamaha en Renault reizen ze de wereld rond, al staat Expo Z ook paraat voor Malse bedrijven die op zoek zijn naar een beursstand. "Sinds de heropstart na corona beleven we ons drukste najaar ooit”, zegt zaakvoerder Fred Okhuijsen.

Hoe realiseer je zo’n beursstand precies?

Fred: “Met Expo Z begeleiden wij onze klanten van A tot Z. Samen met hen overlopen we alle stappen van ontwerp tot uitvoering, waarna we een stand op maat uitwerken. Die gaan onze mensen dan ter plaatse opbouwen op de beurs. Onze standen zijn totaalprojecten en met die aanpak maken we het verschil.”


Hebben jullie al voor grote merken gewerkt?

“Internationaal gezien zijn Daikin, Yamaha en Renault Trucks onze grootste klanten. Zo zaten we al regelmatig in Singapore, Dubai, Duitsland en Frankrijk. Ongeveer 60 procent van de standen die we bouwen zijn bestemd voor het buitenland.”

En in België?

“Ook hier weten ze ons te vinden. We bouwden recent een stand voor Lesley-Ann Poppe die met haar cosmeticamerk op de Estetikabeurs stond. Daarnaast deden ook Malse bedrijven als Brouwerij Trappisten, Etap Lighting en Meubelfabrieken Mintjens al een beroep op ons. Leuk dat we ook de lokale ondernemers zo mee op de kaart kunnen zetten.”


Door corona waren er anderhalf jaar lang geen beurzen. Hoe verliep de heropstart?

“We gingen ervan uit dat we in september rustig gingen opstarten en dat we geruime tijd nodig zouden hebben om te herstellen van de afgelopen periode. Maar wat blijkt: we krijgen de ene na de andere aanvraag binnen om een stand te bouwen. Dat we onze beste najaar ooit gaan realiseren, is een echte verrassing. Ik ben blij dat alle 30 medewerkers na corona aan boord zijn gebleven.”

Het orderboekje zit dus opnieuw vol?

“Het seizoen is sterk begonnen met de realisatie van een beursstand van 800m² in Londen. Intussen zijn we volgeboekt tot het einde van het jaar. Om ons te wapenen voor 2022 zijn we op zoek naar extra medewerkers. Ge├»nteresseerden kunnen de vacatures en profielen raadplegen op onze website. We nemen ook deel aan de regionale jobbeurs op 20 november.”

Meer info

Expo Z

Wijngaardstraat 1

www.expoz.be