Familie Crols - Het Chocoladehuisje

Ze staan ermee op en ze gaan ermee slapen: de familie Crols eet elke dag ijs, thuis of bij de collega’s. De uitbaters van Het Chocoladehuisje zitten al meer dan 20 jaar in het (diepvries)vak. Meer zelfs: met hun roomijs zetten ze Malle nationaal en internationaal op de kaart op verschillende muziekfestivals, waaronder Tomorrowland en Pukkelpop.

Sinds 2003 kan je het eigengemaakte roomijs vinden in hun winkel die werd opgericht in 1998 en naast ijs ook de heerlijkste chocolade aanbiedt. In 2009 breidde Het Chocoladehuisje uit met een scheptoog, zodat klanten in de zomer een lekker, vers ijsje kunnen krijgen. Daarvan kunnen ze genieten in de smaakvol ingerichte tuin terwijl de kinderen zich amuseren op het achterliggende speelpleintje. Ook bekende vlamingen zoals Cisse Severeyns, Herwig Ilegems, Elke Dom, Kempense nachtegaal Barbara Dex, Paulien Mathues en haar vader, cartoonist Quirit, vinden regelmatig de weg naar Het Chocoladehuisje.

In de scheptoog staan 18 smaken. In totaal maken ze 25 verschillende soorten die regelmatig
afgewisseld worden. Zo werd er in het verleden al ijs van Baileys en zelfs van Trappist van Westmalle gedraaid. Maar ook voor suiker- of lactosevrij ijs kan je bij Het Chocoladehuisje terecht.

Het ambachtelijke roomijs is sinds 2016 een vaste waarde op Tomorrowland. En ook andere festivals als Pukkelpop, Linkerwoofer, de Meifeesten en Sound of Silence pakten al uit met ijs van Het Chocoladehuisje. Een mooie erkenning! Sinds 2019 zijn Fred en zijn dochter Hanne dan ook heel trots te mogen uitpakken als ambassadeur met het authenticiteitslabel Handmade In Belgium (HIB van Unizo). Het Chocoladehuisje staat voor authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten waarmee ze zich onderscheiden van de industriële productie. Vorig jaar stelden ze ook hun eigen huiskoffie voor: een met zorg samengestelde mengeling van arabicabonen uit onder andere Brazilië, Colombia en Java.

Meer info

Smekenstraat 13, 2390 Malle

www.hetchocoladehuisje.be