Duurzaam (ver)bouwen en wonen

Bij de realisatie van een huis zijn de principes van duurzaam bouwen niet meer weg te denken. Door slim en duurzaam te bouwen beperk je de negatieve impact op omgeving en milieu en bouw je een plek waar je levenslang comfortabel kan wonen.

Voor wie?

Wil je weten of je dak goed geïsoleerd is? 

Bekijk de warmtefoto die van onze gemeente en uw huis door Fluvius onlangs werd genomen. 

Wil je weten of je dak geschikt is voor zonnepanelen?

bekijk de zonnekaart.

Nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen op vlak van klimaat en energie? Lees er alles over in de Energieke Krant. ontdek interessante acties en tips, zoals groepsaankopen, isolatie, infosessies....

Voorwaarden

Renovatiepremie:

De Vlaamse overheid geeft een renovatiepremie van maximum 10.000€ als je je dak, buitenschrijnwerk, technische installaties en de structurele elementen van je woning grondig renoveert. Naast het aanvraagformulier op papier kan je nu ook de premie digitaal aanvragen.

Benieuwd of je in aanmerking komt voor de renovatiepremie?

Neem dan zeker contact op met het EnergieK loket! Maak een afspraak door te mailen naar energie@igean.be of bel 03/350 08 08.

Procedure

Goed nieuws!

Het aanvragen van een renovatiepremie is een stuk gemakkelijker geworden. Je kan deze nu digitaal aanvragen. Neem alvast je identiteitskaart erbij of meld je aan met de app' itme' en start je aanvraag hier.