Dementiecafé Dwaallicht

Dementie treft niet alleen de persoon in kwestie. Ook familieleden en mantelzorgers hebben vaak veel vragen en kampen met gevoelens van verwarring, onrust, moeheid en onmacht.

Een aantal voorzieningen en organisaties uit de regio slaan daarom de handen in elkaar om personen met dementie, hun familieleden en mantelzorgers samen te brengen in een praatcafé over dementie.

Dwaallicht wil de zorgen van alle betrokkenen lichter maken en wil ook licht brengen voor zij die ‘dolen’: de persoon met dementie zelf, de familieleden en mantelzorgers. Hun zoektocht naar antwoorden in het doolhof van voorzieningen is niet altijd evident.

In het praatcafé krijg je deskundige informatie. Het is een plaats waar je op een informele, ontspannen manier kennis kan maken met anderen in jouw situatie. Per café interviewen we een deskundige over een bepaald aspect van dementie. Je hebt de kans om vragen te stellen of gewoon te luisteren. 

Het driemaandelijkse praatcafé is gratis en vindt plaats in de cafetaria van woonzorgcentrum ter Bleeke, Blijkerijstraat 71, 2390 Malle van 20 tot 22 uur. Inschrijven is niet nodig.

De persoon met dementie is uiteraard ook welkom. Ben je toch op zoek naar een oppas? Neem contact op met de gezelschapsdienst van het sociaal huis of het ziekenfonds.

In 2018 organiseren we het praatcafé dementie op: 

  • 20 september 2018
    Thema: Wanneer naar het woonzorgcentrum
    Spreker: Jules Van der Flaas, directeur woonzorgcentra De Bijster en Sint-Vincentius en een mantelzorger
  • 13 december 2018
    Thema: De mogelijke rol van de huisarts
    Spreker: professor dokter Jan De Lepeleire, verbonden aan het Academisch Centrum voor Huisartsengeneeskunde van de KU Leuven en een mantelzorgerMeer info

Dwaallicht
Inge Vandekerckhove
Antwerpsesteenweg 803
2390 Malle

tel. 0479 96 38 22
e-mail: info@dwaallicht.be 

www.dwaallicht.be