De Werkplaats-Monnikenheide

De Werkplaats in Malle vestigt het kurkatelier en het semi industriële atelier van Monnikenheide. Deze ateliers vormen een deel van de dagbesteding van Monnikenheide en biedt cliënten met een beperking een zinvolle bezigheid.

Oorspronkelijk werd het kurkatelier gestart als een project in samenwerking met 'Golden Bridge', waarbij cliënten van Monnikenheide kurken stoppen sorteerden die door de organisatie rond de Golden Bridge verzameld werden. Sindsdien is de kurkomzet alsmaar toegenomen en werd einde 2015 een gloednieuw atelier in gebruik genomen dat als naam "De Werkplaats" meekreeg.

In het kurkatelier worden kurkenstoppen gesorteerd en vermaald om een nieuwe bestemming te krijgen als ecologisch isolatiemateriaal.

Binnen het semi industriële atelier van De Werkplaats worden talrijke opdrachten uitgevoerd voor bedrijven uit de buurt. Zo worden er kleine zakjes hondeneten verpakt, worden er verjaardagsdozen samengesteld voor kinderen in armoede, worden er folders geplooid voor een kinderboerderij,...

Adres:

De Werkplaats
Antwerpsesteenweg 79+
2390 Malle