Dag van de Zorg zet personeel en bewoners zorginstellingen in de pralines 

De Mallenaren tijdens een groot volksfeest en ‘zorgopendeurdag’ op een fijne manier laten kennismaken met de verschillende zorginstellingen in onze gemeente. Dat, samen met het vieren van het 5- en 10-jarig bestaan van ons Huis van het Kind, ons woonzorgcentrum, ons sociaal huis en ons dienstencentrum, was het oorspronkelijke opzet van de Dag van de Zorg.

Corona besliste er echter anders over, maar dat betekende niet dat de Dag van de Zorg daarom minder fijn werd. Integendeel. Het college van burgemeester en schepenen trok op zondag 27 september naar alle zorginstellingen om het personeel en de bewoners te trakteren op taart en pralines. Als kers op die taart mochten ook enkele zorginstellingen genieten van wat vrolijke deuntjes van de KHSL die die dag met veel plezier het beste van zichzelf gaven.

Naast het zorgpersoneel zette het schepencollege ook de bewoners van de zorginstellingen in de bloemetjes, of beter gezegd de pralines. Ook voor hen waren en zijn het nog steeds bijzondere en vreemde tijden en zij verdienden zeker nog eens een hart onder de riem. De instellingen die op zondag gesloten waren, kregen op een later tijdstip een traktatie.

Genieten jullie mee van de hartverwarmende foto's?

#jaarvandezorg #dagvandezorg #KHSL #trotsopmalle