Bart Van Looveren - VGT Leren

Bij Prospector, een grafisch bureau in Westmalle, zijn drie van de vier werknemers doof. Naast de dagdagelijkse lay-outopdrachten, richtte Bart Van Looveren in 2018 samen met zijn collega’s VGT Leren (Vlaamse Gebarentaal Leren) op.

De grafische kennis in huis kwam goed van pas bij het samenstellen van online cursussen, een aantal korte video’s en een website, www.vgtleren.be. Onder het motto ‘Gebarentaal, niet alleen voor doven’ willen Bart en zijn collega’s mensen op een aangename manier laten kennis maken met de wereld van de doven en de Vlaamse Gebarentaal.


Wist je dat Vlaanderen ongeveer 500.000 mensen telt die niet alles kunnen horen? Dat is een op de twaalf personen. Doven onder elkaar ondervinden geen communicatieproblemen, maar in de maatschappij is dat wel het geval. Zeker in coronatijden, want mondmaskers maken communicatie voor doven nog complexer! Ga dus de uitdaging aan: zoek ‘vgtleren’ op Facebook, Instagram of YouTube en probeer eens enkele gebaren uit. Je hebt geen voorkennis nodig, dus iedereen kan het proberen! Prospector is je nu al dankbaar voor je interesse.