Ann Adriaensen - Boerenhoeck

Wannes en Ann verhuisden in 2018 samen met hun kinderen naar een boerderij op de Turnhoutsebaan. Geen van beide kwam uit een landbouwersgezin, maar toch wisten ze al lang dat dat ze iets in de boerenstiel wil doen. Ann gaf haar job als opvoedster bij personen met een mentale beperking op om voltijds boerin te worden.

Wat?

Boerenhoeck is een gemengd landbouwbedrijf. In de grote stal achteraan houden ze vleeskalveren. Daarnaast kweken ze de Afrikaanse Boergeit. Dit is een vleesgeitenras wat zacht is van karakter, ruim van grootte en het ras heeft het bijkomende voordeel dat ze lekker zijn. In 2014 zijn we gestart met 5 geiten: we kozen voor stamboekdieren met een CAE-vrij attest. De geiten worden verkocht aan liefhebbers van het ras of worden geslacht voor verkoop via de korte keten.

Producten te koop?

Wannes en Ann verkopen enkel ‘vlees uit eigen hof’. Dat betekent letterlijk dat ze enkel geitenvlees aanbieden van dieren die hier geboren worden. Dat maakt dat het aanbod beperkt is en ze niet het hele jaar rond geitenvlees kunnen aanbieden. Wat na een verse vleesverkoop niet verkocht werd, wordt netjes vacuüm verpakt diepgevroren en wordt zo verkocht.

Wist je dat…

Boerenhoeck werkt momenteel aan de uitbouw van een afhaalpunt. Je kan dan je vlees (geen pakketten, maar eigen keuze uit een bestellijst) bestellen en komen het afhalen op een afgesproken moment. Wil je ook graag op de hoogte worden gebracht van een verse vleesverkoop? Geef dan zeker een seintje via onderstaande contactgegevens.

Meer info

Boerenhoeck
Turnhoutsebaan 179
0493 41 93 39
info@boerenhoeck.be
Facebook: Boerenhoeck