Ambulante handel

Je verricht ambulante handel wanneer je producten of diensten wil verkopen buiten de vestiging(en) van je onderneming. Deze adressen staan bij elk ondernemingsnummer geregistreerd in de Kruispuntbank van Ondernemingen. In zulke gevallen moet je als ondernemer over een machtiging ambulante activiteiten (leurkaart) beschikken.

Ambulante handel kan plaatsvinden op de openbare en private markten, op de openbare weg, het openbaar domein, bij de koper thuis, op evenementen, commerciële parkings en private plaatsen gelegen langs de openbare weg.

Wil je als ambulante handelaar starten, lees dan zeker de informatie door die VLAIO op zijn website meegeeft!

Aanvraag ambulante handel in onze gemeente

Wil je op een plaats in Malle producten verkopen? Met een kippenkraam, een mobiele koffiebar, een foodtruck, ... Dan heb je een vergunning ambulante handel nodig.

Elk mobiel kraam die een eenmalige of periodieke standplaats wil innemen, moet voorafgaand toelating van de gemeente hebben.

Machtiging ambulante handel

Op het ogenblik van je aanvraag moet je in het bezit zijn van een machtiging ambulante handel of leurkaart. Deze machtiging vraag je aan bij een erkend ondernemersloket.

Reglement ambulante handel

Om de organisatie van ambulante handel op het grondgebied te stroomlijnen, werd een reglement opgesteld. Het bestuur kiest ervoor om voor ambulante handel op het grondgebied te werken met vooraf vastgelegde plaatsen. Je kan het reglement raadplegen onder aanvraag ambulante handel.