Zwerfvuilactie

Verenigingen:

Verenigingen van Malle kunnen jaarlijks een subsidie krijgen van 50 euro per kilometer die ze opruimen. Hiervoor moeten ze zich jaarlijks inschrijven en tweemaal , in het voorjaar en in het najaar, diezelfde afstand opruimen. De inschrijving moet vóór 31 januari aan de dienst leefmilieu bezorgd worden. Daarna worden de straten uit de ganse gemeente verdeeld onder de deelnemende verenigingen. Het gemeentebestuur voorziet jaarlijks een subsidie van 5000 euro voor deze actie.

In 2018 wordt er opgeruimd tijdens het weekend van 24-25 maart en 22-23 september.

Particulieren:

Als vrijwilliger kan je individueel zwerfvuil opruimen. Als je een engagementsverklaring invult krijg je gratis opruimmateriaal van de gemeente. Dit materiaal bestaat uit vuilzakken, een grijper om het afval op te rapen, handschoenen en een fluovestje. Je bent ook jaarlijks welkom op de vrijwilligersreceptie.

Scholen:

Kunnen deelnemen aan 'Operatie Proper' van de Vlaamse overheid. Elke deelnemende school moet daarvoor een actieplan tegen zwerfvuil opstellen en aantonen dat ze de nodige acties om zwerfvuil tegen te gaan organiseren. De maximale subsidie hiervoor bedraagt 1500 euro.

Voor wie?

verenigingen, particulieren en scholen