Zwerfvuilactie

Verenigingen

Verenigingen van Malle kunnen jaarlijks een subsidie krijgen van 50 euro per kilometer die ze opruimen. Hiervoor moeten ze zich jaarlijks inschrijven en tweemaal dezelfde afstand opruimen, een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. Doe je mee? Bezorg je inschrijving voor 31 januari aan de dienst leefmilieu. Daarna worden alle Malse straten verdeeld onder de deelnemende verenigingen.

In 2019 ruimen acht verenigingen samen 110 kilometer straatbermen op tijdens het weekend van 23 en 24 maart en 21 en 22 september. Het gemeentebestuur geeft daarvoor een subsidie van 5 500 euro.

Particulieren

Als vrijwilliger kan je individueel zwerfvuil opruimen. Als je een engagementsverklaring invult, krijg je gratis opruimmateriaal van de gemeente. Dit materiaal bestaat uit vuilzakken, een grijper om het afval op te rapen, handschoenen en een fluovestje. Je bent ook jaarlijks welkom op de vrijwilligersreceptie.

Scholen

Scholen kunnen deelnemen aan Operatie Proper van de Vlaamse Overheid. Elke deelnemende school moet daarvoor een actieplan tegen zwerfvuil opstellen en aantonen dat ze de nodige acties organiseren om zwerfvuil tegen te gaan. De maximale subsidie hiervoor bedraagt 1 500 euro.

Voor wie?

Verenigingen, particulieren en scholen