Zitdagen belastingen: maak je afspraak vanaf 11 maart

Kan je wat hulp gebruiken bij het invullen van je belastingbrief? Dan kan je op 13 en 14 mei terecht op een van de zitdagen van de belastingcontrole in het gemeentehuis. Maak een afspraak vanaf 11 maart 2019.

Op maandag 13 en dinsdag 14 mei zijn er medewerkers van de belastingcontrole aanwezig in het gemeentehuis om hulp te bieden bij het invullen van jouw belastingbrief. Vorig jaar verliepen de zitdagen voor het eerst uitsluitend op afspraak, met kortere wachtrijen en een vlottere dienstverlening tot gevolg.

Dit jaar hanteren we dezelfde procedure en moet je dus vooraf een afspraak maken.

Hoe maak ik een afspraak?

  • van maandag 11 tot¬†vrijdag 22 maart
  • maandag tot donderdag van 9 tot 12 en van 13 tot 15 uur
  • vrijdag van 9 tot 12 uur
  • uitsluitend telefonisch via het nummer 03 310 05 11

Je krijgt een datum en uur toegewezen van de onthaalmedewerker, die jouw naam noteert op de afsprakenlijst. In mei kom je op de afgesproken datum en uur naar het gemeentehuis.

Kan ik meerdere afspraken maken?

Per afspraak plant de belastingcontrole tien minuten. Dat moet volstaan om je belastingbrief in te vullen. Wil je graag ook de belastingbrief van je partner (niet-getrouwd of wettelijk samenwonend) of andere familieleden laten invullen, dan moet je verschillende afspraken na elkaar maken. Vermeld dit zeker als je telefonisch je afspraak maakt.

Ik kan niet aanwezig zijn op de zitdagen. Wat nu?

Kan je je niet vrijmaken voor de zitdagen in het gemeentehuis, maar heb je toch hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? Geen nood, want tijdens de maanden mei en juni ben je altijd welkom op het belastingkantoor in Turnhout (Spoorwegstraat 22) zonder afspraak.

PIN-code van eID nodig
Belangrijk: om je aangifte te kunnen invullen, heb je je PIN-code van je elektronische identiteitskaart nodig. Breng die dus zeker mee. Ben je je PIN-code vergeten? Dan kan je er een nieuwe aanvragen bij onze dienst burgerzaken. Houd er rekening mee dat het ongeveer twee weken duurt vooraleer je nieuwe PIN-code actief is.

Gepubliceerd op maandag 11 maart 2019 12 u.