Wordt jouw straat een speelstraat deze zomer?

Heb jij zin om in de zomervakantie je straat gedurende één week terug aan de kinderen te geven, zodat ze weer net zoals vroeger naar hartenlust op straat kunnen spelen? Zoek dan twee speelstraatmeters of -peters (volwassenen) uit je straat die alles in goede banen willen leiden.

Zij staan in voor het plaatsen van de nodige signalisatie (afsluiten straat) en de contacten met het gemeentebestuur, politie en buurtbewoners.

Aanmelden voor een speelstraat kan tot 20 april
Ga samen met hen langs bij de bewoners van je straat en vraag hen aan de hand van een petitie of ze akkoord zijn om in je straat een speelstraat te houden tijdens één week in de zomervakantie. Laat de peters en/of meters deze petitie bezorgen op de dienst jeugd ten laatste op maandag 20 april. Na goedkeuring door het schepencollege kan je starten met de organisatie van je speelstraat.

In de straat kan je tal van activiteiten organiseren zoals grimeren, waterspelletjes, pannenkoekenbak, een verkeersparcours, ….

Wil je weten of je straat in aanmerking komt voor de organisatie van een speelstraat? Surf dan naar www.malle.be/speelstraten

Gepubliceerd op zondag 1 maart 2020 16 u.