Welkom in AZ Voorkempen!

Het algemeen ziekenhuis Sint-Jozef in Malle heet voortaan AZ Voorkempen. De nieuwe naam, gepaard met een nieuw logo en frisse huisstijl, reflecteert de unieke ligging in de regio en de ambitie van het ziekenhuis.

“Met deze naamswijziging willen we onze regionale vlag planten. We bieden alle patiënten in de Voorkempen topzorg aan in een groene ligging dicht bij huis. Zo vormen we een essentiële schakel tussen de eerste- en derdelijnszorg”, aldus algemeen directeur Koen Vancraeynest. Het nieuwe logo is gebaseerd op dat van EmmaĆ¼s vzw, de zorggroep waar AZ Voorkempen deel van uitmaakt. Het symbool toont twee vruchtjes van de esdoorn, ook wel helikoptertjes genoemd. Samen vormen ze een beschermend dak.

“We willen dat elke patiënt zich hier thuis voelt. We bekijken een zorgvraag vanuit verschillende invalshoeken en disciplines. Hierdoor krijgt de patiënt de best mogelijke behandeling en een zorgprogramma op maat. Heeft iemand nood aan hooggespecialiseerde zorg of een complexe behandeling, dan werken we samen met ons netwerk. De nieuwe kleuren in het logo verwijzen naar Helix, het ziekenhuisnetwerk waartoe we behoren samen met UZA, AZ Klina, AZ Monica en AZ Rivierenland”, voegt Vancraeynest toe.

Het ziekenhuis startte in 1949 in het toenmalige Sint-Antonius Brecht met een heelkundige kliniek en materniteit, oorspronkelijk voor de patiënten van het Psychiatrisch Ziekenhuis Bethanië. Al gauw wilden ook de mensen uit de regio gebruik maken van deze diensten. Dit leidde tot een uitbreiding met een dienst voor inwendige ziekten en een
afdeling kindergeneeskunde.

In 1986 verhuisde het ziekenhuis naar Malle. Sindsdien is de dienstverlening blijven groeien. Intussen geven meer dan duizend toegewijde medewerkers hun patiënten de beste professionele zorg en aandacht die ze verdienen, steeds met een glimlach. Die oprechte Kempense mentaliteit sijpelt door tot in de kleinste details. De nieuwe slogan van AZ Voorkempen luidt dan ook op z’n Kempens ‘wij zorgen ervoor’.

Gepubliceerd op woensdag 26 mei 2021 15.26 u.