Vragen over je afspraak of uitnodiging? Bel het callcenter van het vaccinatiecentrum op 03 201 50 40  

Na de vaccinatie van de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra en het personeel in de zorginstellingen zijn momenteel de 85-plussers aan de beurt. Daarna worden stelselmatig de andere leeftijdscategorieën uitgenodigd voor hun coronaprik in het vaccinatiecentrum.

We merken dat veel inwoners vragen hebben in verband met hun vaccinatie, uitnodiging of een plekje op een reservelijst. De meeste antwoorden vind je terug op de website www.laatjevaccineren.be. Het antwoord op jouw vraag toch niet gevonden? Hieronder zetten we nog eens op een rijtje waar je met welke vragen precies terecht kan:

Vaccinatie, afspraken en uitnodiging
Heb je een vraag over je afspraak of je uitnodigingsbrief, neem dan contact op met het callcenter van het vaccinatiecentrum op het nummer 03 201 50 40. Als de wachttijd lang oploopt, raden we aan om op een later moment terug te bellen. Opgelet: met vragen over je uitnodiging kan je NIET terecht bij het onthaal van de gemeente Malle.

Echte medische vragen of vragen over de vaccins stel je best aan je huisarts. 

Beperkte mobiliteit
Mensen met een beperkte mobiliteit mogen zich laten vergezellen door een begeleider als ze zich komen laten vaccineren. Heb je toch problemen om in het vaccinatiecentrum te geraken voor je vaccinatie? Geef dan een seintje via 03 310 05 24 of vaccinatie@malle.be. We zoeken dan samen met jou naar de beste vervoersoplossing van en naar het vaccinatiecentrum. Opgelet: op dit telefoonnummer kan je NIET terecht met vragen over je vaccinatie en je uitnodiging.

Thuisvaccinatie
Kan je je door gezondheidsproblemen niet verplaatsen naar het vaccinatiecentrum, ook niet met hulp, dan zal je in overleg met je huisarts thuis gevaccineerd worden. Met vragen over eventuele thuisvaccinatie kan je uitsluitend terecht bij je huisarts en dus NIET bij het callcenter van het vaccinatiecentrum.

Reservelijst
In de media verschenen opnieuw berichten over de mogelijkheid om in te schrijven op een wachtlijst voor vaccinatie. Dat is echter niet mogelijk voor het vaccinatiecentrum Voorkempen. Wanneer inwoners niet komen opdagen en we vaccins over hebben, maken we gebruik van een reservelijst die opgesteld is volgens de richtlijnen van de hogere overheid. Deze reservelijst bevat beroepen waarvan het maatschappelijk verantwoord is om die prioritair te vaccineren. Het heeft dus geen zin om te bellen voor een plekje op een reservelijst of om je zonder uitnodiging aan te bieden in het vaccinatiecentrum in de hoop een vaccin op overschot te krijgen.

In De Malse Courant van april berichten we ook uitgebreid over de vaccinatiecampagne en bieden we een antwoord op nog een aantal andere pertinente vragen. Dit infoblad valt één van de volgende dagen in je brievenbus. 

We hopen uiteraard dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd geraakt, maar beseffen dat het inenten van de volledige volwassen bevolking heel wat tijd vergt. We vragen dan ook om nog even geduld te oefenen. Je komt zeker aan de beurt!

Gepubliceerd op dinsdag 30 maart 2021 18.52 u.