Verruiming toekenningsvoorwaarden woonkrediet Vlaams Woningfonds

Sinds 1 september 2019 is de maximum toegelaten waarde van de woning in verscheidene steden en gemeenten met 10 of zelfs met 20 procent verhoogd. Er is nog een bijkomende verhoging voor alle kinderen jonger dan zes jaar. Lenen tot 100 procent van de waarde van de woning blijft mogelijk.

Bij het Vlaams Woningfonds kan je terecht voor een goedkoop hypothecair krediet voor:

  • de aankoop van een woning of appartement, eventueel in combinatie met het renoveren ervan
  • het behoud (ingeval van een echtscheidingsprocedure of beëindiging van de samenwoning) van een woning of appartement, eventueel in combinatie met het renoveren ervan
  • het uitvoeren van werken aan een woning of appartement

Vanaf 1 september worden de toekenningsvoorwaarden van de woonkredieten van het Vlaams Woningfonds verruimd.

Een belangrijke wijziging zijn de hogere maximum toegelaten verkoopwaarden van de woningen in diverse steden en gemeenten. Afhankelijk van de ligging van de woning of het appartement stijgt de toegelaten verkoopwaarde met 10 of 20 procent. Ter illustratie: voor een gezin met twee kinderen bedragen deze waarden vanaf 1 september respectievelijk 244.200 euro of 266.400 euro. Er is ook een bijkomende verhoging van een kind jonger dan zes jaar uitgebreid naar alle kinderen jonger dan zes jaar.

Bij het Vlaams Woningfonds kan je lenen tot 100 procent van de aankoopprijs of de waarde van de woning indien deze lager ligt. Vanaf september 2019 kan je eventueel ook bijlenen voor de registratierechten en notariskosten.

De rentevoet is bijzonder gunstig en bovendien niet afhankelijk van de looptijd van het krediet of het afsluiten van bijvoorbeeld bijkomende verzekeringen. Je geniet onmiddellijk van dit tarief, onderhandelen hoeft dus niet!

Andere belangrijke troeven van deze woonkredieten zijn:

  • beperkte dossierkost en lagere kredietaktekosten
  • kosteloze schatting
  • geen bancaire verplichtingen
  • lenen voor verbouwingen zonder reserveringskosten

Wanneer je een woning wil huren in Vlaanderen kan je voor de financiering van de huurwaarborg bij het Vlaams Woningfonds ook terecht voor een renteloze huurwaarborglening (met uitzondering van sociale woningen)

Alle geactualiseerde informatie over de kredieten van het Vlaams Woningfonds, de ruime openingsuren, de telefoonnummers en (e-mail)adressen van de diensten vind je op de website www.vlaamswoningfonds.be 

Interesse? Maak (online) een afspraak.

Gepubliceerd op donderdag 5 september 2019 12.22 u.