Van oud naar nieuw met de feestbus

Ook tijdens oudejaarsnacht brengen de chauffeurs van De Lijn je veilig naar je bestemming en weer thuis. Ook dit jaar zorgt de gemeente Malle er mee voor dat je gratis gebruik kan maken van alle feestbussen en –trams van oud op nieuw.

In de provincie Antwerpen blijven zeven tramlijnen en tweeëntwintig buslijnen de hele nacht van oud naar nieuw rijden. Sommige volgen bestaande trajecten, maar er zijn ook feestbussen en –trams die speciaal voor de gelegenheid via andere reiswegen rijden. Ook dit jaar zorgt de gemeente Malle er mee voor dat je gratis gebruik kan maken van alle feestbussen en –trams van oud op nieuw.

Ook dit jaar zal er met oudjaar een extra bus rijden tussen Malle en Zoersel om alle feestvierders tussen deze twee deelgemeenten te vervoeren. Ook zal er in Sint-Antonius een aansluiting zijn op lijn 41.0 die je naar Wijnegem brengt. Wil je graag nog verder rijden naar Antwerpen, dan kan je in Wijnegem tram 5 nemen. Praktische informatie over de trajecten en de uurregelingen vind je op www.delijn.be/oudejaar.

Tickets voor de eindejaarsbus zijn enkel te verkrijgen als SMS-ticket. Je hoeft dus niet meer langs te komen om je ticket op te halen. Registreer je hier en krijg een e-mail van De Lijn met de instructies voor de activatie van jouw SMS-ticket(s). Je kan tot maximum 4 gezinsleden registreren onder één GSM-nummer. Belangrijk is wel dat iedereen met een ticket de verplaatsingen samen maakt. Elke reiziger dient namelijk over een geldig vervoerbewijs te beschikken.

Het sms-ticket is geldig vanaf 18 uur op 31 december tot 23.59 uur op 1 januari. Je mag binnen deze geldigheidsperiode zoveel verplaatsingen maken als je wil. Indien je niet wenst gebruik te maken van een SMS-ticket, kan je nog steeds terecht in de Lijnwinkels of bij de chauffeur om je Oudejaarsnachtbiljet aan te kopen aan de prijs van 4,00 EUR. We wensen je alvast een bruisende feestnacht en veilige verplaatsingen.

Gepubliceerd op woensdag 28 november 2018 9.16 u.