Vakantietoezicht: de politie houdt gratis een oogje in het zeil

Een vakantie gepland? Dan heb je de buren misschien wel gevraagd om de planten water te komen geven of je kat Minoes eten te geven. Maar heb je er ook aan gedacht je woning goed te beveiligen tegen ongewenste bezoekers?

Je kunt heel wat maatregelen nemen om inbrekers af te schrikken. Zo kun je je woning bijvoorbeeld een bewoonde indruk geven door een tijdschakelaar op een lamp te plaatsen. Ook kun je je buren vragen om – naast de planten water te geven – de brievenbus leeg te maken, de rolluiken op en neer te laten gaan of het gras te maaien.

Wist je dat de politie met plezier een oogje in het zeil houdt en dit zowel overdag als ‘s nachts? Via de website www.police-on-web.be kan je (gratis) vakantietoezicht aanvragen.
Opgelet: dit doe je best minstens zeven dagen voor vertrek zodat de politie het vakantietoezicht kan inplannen.

Wanneer problemen of onregelmatigheden worden vastgesteld, verwittigt de politie een van de contactpersonen die je hebt opgegeven. Wordt er niets vreemds vastgesteld, dan laat de controlerende inspecteur een groen kaartje achter met datum en uur van de controle. Op die manier weet je hoe vaak en wanneer de politie effectief is langs geweest.

Gepubliceerd op maandag 1 juli 2019 15.29 u.