Twaalfde editie van de fluoactie op gang getrapt

Tijdens de wintermaanden vraagt het gemeentebestuur samen met de Lokale Politie Voorkempen extra aandacht voor de zichtbaarheid van de schoolgaande jeugd, die dagelijks te voet of met de fiets naar school komt. Met de fluoactie moedigen we alle leerlingen aan om reflecterende kledij te dragen.

De fluoactie loopt vanaf de herfstvakantie tot de paasvakantie in alle scholen in Malle. In die periode organiseert elke school een eigen fluoactiviteit om zo de leerlingen - van kleuters tot leerlingen van de derde graad secundair onderwijs - optimaal te betrekken bij de actie. Lokale Politie Voorkempen voorziet opnieuw alle scholen van de nodige fluohesjes, die gefinancierd worden vanuit het verkeersveiligheidfonds van de politiezone. Leerlingen die in fluo naar school komen, maken net als de voorbije jaren kans op een beloning. Voor de leerlingen van het secundair onderwijs houdt de politie regelmatig ‘spottings’. Wie voor of na school opgemerkt wordt in fluo, maakt kans op een mooie prijs. In de basisscholen organiseren de leerkrachten gelijkaardige acties om leerlingen in fluo te belonen.

Twee affiches
De affiche ‘Wij zijn graag gezien’ zal de volgende maanden weer massaal opduiken in het straatbeeld. Dit jaar kozen we voor twee verschillende versies, aangepast aan de leeftijdsgroep. Terwijl leerlingen aangespoord worden om hun fluohesje te dragen, willen we ook autobestuurders er nog eens attent op maken om tijdens deze donkere maanden extra voorzichtig te zijn in het verkeer.

Meer info? Dienst mobiliteit, 03 310 05 51 of mobiliteit@malle.be 

Gepubliceerd op woensdag 21 november 2018 16.11 u.