Mallenaren geven trage wegen namen

Op 16 oktober staat alles in het teken van onverharde wegjes en paadjes, de zogenaamde trage wegen. In Malle zetten we ze in de kijker via een nieuwe wandeling: Bindjespad. Tijdens de Dag van de Trage weg maken we de namen van zes trage wegen in onze gemeente bekend. Al geven we er hieronder al enkele cadeau. 

Malle heeft veel trage wegen. Dat zijn veilige, aangename en vaak historisch gegroeide verbindingspaadjes voor wandelaars en fietsers. Het gemeentebestuur inventariseerde ze met de hulp van de Mallenaren en wilde ze opwaarderen. Daarom startte er dit voorjaar een proefproject om vier van die trage wegen een toepasselijke naam te geven. Twee verbindingen kregen in de volksmond al een naam en die legde het gemeentebestuur nu vast. Het gaat om de Kalverstraat (de verbinding tussen Salphen en de gemeente Zoersel) en de Herendreef (de dreef in domein de Renesse vanaf de parkwachterswoning tot aan de Lierselei). Voor vier andere verbindingen gingen we te rade bij de Heemkundige Kring, die voor elke verbinding twee suggesties deed (zie hieronder). In juni konden Mallenaren dan online stemmen op hun favoriete naam.

In totaal werd er 299 keer gestemd Daarbij was de verbindingsweg tussen de Hallebaan en de Moerdreef met 90 stemmen de uitschieter. Die weg heet voortaan Prinsenpad. Benieuwd naar de andere namen? Ontdek ze tijdens de Dag van de Trage Weg op zaterdag 16 oktober. 

Volgende trage wegen krijgen via participatie een naam:

  1. Tussen Hallebaan en Moerdreef: PRINSENPAD 
  2. Tussen Akkerstraat en Steenovenstraat: Akkerpad of Den Akker
  3. Tussen Schapenstraat en Steenovenstraat: Tsjokkerspad of Kruishoevepad
  4. Tussen Sint-Pauluslaan en Wijngaardstraat: Abdijpad of Oude Baanpad

Nieuwe wandeling: Bindjespad 

Om onze trage wegen extra in de verf te zetten, stippelde Toerisme Malle een cultuurhistorische wandeling uit. Deze loopt langs zowel rustige als bedrijvige wegen. In Malle gaan rust en bedrijvigheid immers perfect samen. Deze wandeling loopt langs twee wegen waarvan we op 16 oktober de naam onthullen. 

Het immaterieel erfgoed, de verhalen achter deze trage wegen of info over de omgeving geven we je graag mee in een brochure! Benieuwd? Lees er binnenkort alles over via onze toeristische infokanalen!

  • vanaf zaterdag 16 oktober 2021 (Dag van de Trage Weg)
  • wandeling van 10,1 kilometer
  • gratis
  • info via www.toerisme-malle.be

Meer info
dienst infrastructuur en mobiliteit
03 310 05 45
openbarewerken@malle.be