Tover je straat om tot speelstraat

Toen we dit artikel eind maart schreven, wisten we nog niet of en waar we op reis kunnen gaan deze zomer. Het zijn rare tijden... Wil je het zekere voor het onzekere nemen en gegarandeerd een week beleven vol plezier, sociaal contact met je buren en lachende kinderen in je straat?

Geef je straat tijdens de zomervakantie dan één week terug aan de kinderen zodat ze weer naar hartenlust op straat kunnen spelen.

Hoe ga je aan de slag?

Zoek twee volwassen speelstraatmeters of -peters uit je straat die alles in goede banen willen leiden. Zij staan in voor het plaatsen van de nodige signalisatie en de contacten met het gemeentebestuur, politie en buurtbewoners. Ga samen met hen langs bij je straatbewoners en vraag aan de hand van een petitie of ze akkoord zijn. Daarna bezorgen de peters en/of meters de petitie ten laatste op maandag 24 mei aan de dienst jeugd. Na goedkeuring door het schepencollege kan je speelstraat uit de startblokken schieten.

Je kan dan tal van activiteiten organiseren zoals grimeren, waterspelletjes, een pannenkoekenbak, een verkeersparcours … Wil je weten of je straat in aanmerking komt voor de organisatie van een speelstraat? Hier vind je meer informatie: www.malle.be/speelstraten. Voor meer informatie over speelstraten kan je ook steeds terecht bij de dienst jeugd.

Gepubliceerd op woensdag 28 april 2021 15.13 u.