Stiltecirkel voor vrede in Oekraïne elke zaterdag om 17 uur

Pax Christi en Oxfam Wereldwinkel organiseren elke zaterdag om 17 uur samen een stiltecirkel voor vrede in Oekraïne aan het gemeentehuis van Westmalle. Iedereen is van harte welkom om mee in stilte samen te zijn.

De oorlog in Oekraïne woedt in alle hevigheid en veroorzaakt enorm veel lijden. Overal in de wereld tonen mensen hun solidariteit met de slachtoffers en eisen ze een onmiddellijke stopzetting van deze gruwel. Pax Christi roept op om overal in België tijdens de weekends stiltecirkels van solidariteit en voor vrede te organiseren.

Een stiltecirkel is een eenvoudig actiemiddel. Met de aanwezigen vorm je een cirkel en sta je stil. Misschien draag je een teken van solidariteit: een vredesvlag, … Je toont je solidariteit met al wie lijdt door de oorlog in Oekraïne. Je staat letterlijk 'stil' bij het onrecht. Je symboliseert de stilte van de vredesstem die nu gesnoerd wordt door de oorlog. Je maakt het stil voor alle oorlogsslachtoffers. Je vormt een tijdelijke gemeenschap van solidariteit en vrede. Je toont aan voorbijgangers, België en de wereld je verontwaardiging tegenover de oorlog.

De boodschap bij de stiltecirkels is duidelijk:

  • Staakt het vuren nu!
  • Solidariteit met het Oekraïense volk, met al wie lijdt onder deze oorlog
  • Steun met de Russische anti-oorlogsbeweging
  • Humanitaire hulp voor alle slachtoffers
  • Vrede door dialoog


Voor meer informatie kan je terecht bij Leen Laenens op het nummer 0478 20 19 93.

Gepubliceerd op maandag 4 april 2022 11 u.