Scherpenbergmolen en Kasteel de Renesse in de kijker tijdens Open Monumentendag

Op zondag 8 september zet gemeente Malle ter gelegenheid van Open Monumentendag, het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen, de Scherpenbergmolen en het kasteel de Renesse in de schijnwerpers.

Scherpenbergmolen
In Westmalle staat de Scherpenbergmolen in the picture tijdens Open Monumentendag. Deze zondag kan je tussen 13.00 en 17.00 uur een kijkje nemen in de molen. De vrijwillige molenaars ontvangen je met open armen en geven je graag een gepassioneerde uitleg over de molen en zijn werking! Kinderen kunnen deelnemen aan een kinderzoektocht. 

Kasteel de Renesse
De kasteelgidsen nemen je graag mee door het kasteel en zijn geschiedenis. Ook de domeingidsen tonen je graag de bijzondere plekjes in het park aan de hand van de vertelling ‘Scheefgeweg rechtdoor’.

Jong en oud kan zich in historische kledij hullen en poseren voor een leuk kiekje in een aangepast decor. Plezier verzekerd. En ook hier kunnen de kinderen deelnemen aan een zoektocht. Er is zelfs meer ... doe je beide kinderzoektochten dan maak je kans op mooie prijzen.

wanneer: zondag 8 september - kasteel 10.00-18.00 uur - molen 13.00-17.00 uur
waar: Kasteel de Renesse, Lierselei 30, Westmalle en Scherpenbergmolen, Antwerpsesteenweg 378, Oostmalle

meer info: 03 312 33 75, cultuur@malle.be

 

Gepubliceerd op vrijdag 2 augustus 2019 10.30 u.