Rij mee met de stoomtram doorheen het Land van Playsantiën

Ongeveer 130 jaar geleden veroverde de stoomtram de Kempen. Een nieuwe wereld ging open. De stoomtram bracht welvaart, maar ook de eerste toeristen en kunstenaars. Land van Playsantiën, waarvan Malle deel uitmaakt, maakt momenteel een toeristische promotiefilm met als rode draad de stoomtram.

Met een toeristische promotiefilm, met als rode draad de stoomtram, die doorheen de 5 gemeenten reed, wil Land van Playsantiën (een intergemeentelijk toeristisch samenwerkingsverband) mensen warm maken om te vertoeven in de regio van de gemeentes Malle, Lille, Ranst, Zandhoven en Zoersel. Deze promotiefilm zal eind najaar 2019 klaar zijn en focust op de mooie locaties die er 100 jaar geleden ook al waren.

Waarom een promotiefilm met de stoomtram als rode draad?

Ongeveer 130 jaar geleden veroverde de stoomtram de Kempen. Een nieuwe wereld ging open voor de Kempenaars. In plaats van uren met de kar naar de markten van de stad te trekken, konden de Kempenaars nu hun boter, melk, kaas,… naar de stad brengen met een veel grotere snelheid. Een enorme verbetering! En ook omgekeerd geraakten veel materialen nu veel makkelijker in de Kempen. De stoomtram bracht welvaart, maar ook de eerste toeristen en kunstenaars mee.

Wil je meer weten over het project over de stoomtram?

Hou vooral de facebookpagina van Land van Playsantiën en toerisme Malle in het oog. We nemen je binnenkort mee doorheen de making off van dit project.

Meer informatie: 03 310 05 14 - info@landvanplaysantien.be - www.landvanplaysantien.be,

Gepubliceerd op vrijdag 2 augustus 2019 9 u.