Recyclagepark

Naar het recyclagepark breng je afval dat niet in de restafvalzak past en dus niet geschikt is voor de huis-aan-huisophaling.

Klik hier voor de sorteerregels. Bij twijfel helpt de parkwachter je steeds verder. 

Voor wie?

Het recyclagepark is toegankelijk voor inwoners, zelfstandigen en vrije beroepen van Malle. De identificatie gebeurt met een identiteitskaart of een speciale toegangskaart aan de registratiezuil aan de ingang van het recyclagepark.

Ben je iemand die een oudere of hulpbehoevende uit Malle helpt en wil je zijn/haar afval naar het recyclagepark brengen? Vraag dan een volmacht formulier aan. Neem hiervoor contact op met de dienst leefmilieu op 03 310 06 37 of via leefmilieu@malle.be.

Procedure

Stop voor de slagboom aan de ingang en meld je aan bij de recyclageparkwachter.

Meld aan de parkwachter hoeveel en welke afvalstoffen je bij hebt. De parkwachter registreert je vervolgens door middel van je identiteitskaart of toegangskaart.

De parkwachter geeft de afvalstoffen en betreffende hoeveelheden in de computer in.

Je betaalt het verschuldigde bedrag. Dit kan met de bankkaart of kredietkaart.

Na betaling kan je je afvalstoffen afladen in de daarvoor bestemde container(s).

Bedrag

grofvuil, gemengd bouw- en sloopafval, grond  
 tot 0,5 m³ 16,63 euro
 tussen 0,5 en 1 m³ 27,71 euro
 tussen 1 m³ en 2 m³ 55,42 euro
zuiver steenpuin, kalkplaten en cellenbeton, hout,groenafval, vlak glas  
 tot 0,5 m³ 5,54euro
 tussen 0,5 en 1 m³ 11,08 euro
 tussen 1 m³ en 2 m³ 16,63 euro
boomstronken 2,22 euro per stuk
autobanden (maximaal 4 per jaar) 2,22 euro per stuk
landbouwfolie per m3 9,42 euro
   
compostvat (incl. beluchtingsstok)  35 euro
compostbak 60 euro
aanbouwmodule compostbak 50 euro
afdakje compostbak 20 euro
beluchtingsstok 5 euro
zak compost (40 liter) 3 euro
regenton van 310 liter 50 euro
regenton van 510 liter 85 euro

Afvalsoorten die gratis geleverd mogen worden:

Harde kunststoffen, plastic bloempotjes en plantentrays, metalen, papier en karton, glazen flessen en bokalen, PMD (in een blauwe PMD-zak), herbruikbare goederen, klein gevaarlijk afval, zuiver EPS (isomo), kaarsresten en kurken stoppen, textiel, cementgebonden asbest, Recupel-goederen (elektrische toestellen) en oude matrassen.

Uitzonderingen

Verenigingen, scholen, inwoners van Malle met een niet-Belgische identiteitskaart , mensen met een tweede verblijf in Malle of personen die een tijdelijke toegang nodig hebben kopen voor 5 euro een toegangskaart aan het onthaal van het recyclagepark. Zij kunnen dezelfde afvalsoorten en dezelfde hoeveelheden als particulieren aanleveren tegen dezelfde tarieven.

KMO's (tot 5 werknemers) kunnen met een eenmalige aankoop van een afvalkaart (5 euro) deze afvalfracties op het recyclagepark aanbieden: papier en karton, glas, schroot, PMD, plastic folies en EPS (isomo). Zij betalen hiervoor 2,77 euro per m3. Papier en karton is gratis. De hoeveelheden zijn beperkt tot 1 m³ per week.

Landbouwfolie kan enkel op bepaalde periodes aangeleverd worden (van 1 tot 31 maart en van 1 tot 30 september). De prijs hiervoor bedraagt 9,42 euro per m3.

De afvalkaart voor KMO's kan je hier online aanvragen