Rap op Stap ... want iedereen verdient vakantie

Het geeft een psychologisch duwtje in de rug, het bevordert je gezondheid, het doet je positiever in het leven staan en het boost je zelfvertrouwen. Wat is het? Vakantie! Maar op vakantie gaan is niet voor iedereen even evident.

Het Rap op Stap-kantoor wil daarom iedereen aan een leuke vakantie of uitstap helpen. Eén Vlaming op vijf kan zich door beperkte financiële middelen of armoede geen weekje vakantie veroorloven.

Ben jij er daar één van en wil jij er - ondanks je beperkt budget - toch graag eens even tussenuit? Alleen, met je gezin of met vrienden? Dan kan je vanaf 4 juli terecht in het Rap op Stap-kantoor van Malle en Zoersel.

Voor wie?
Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor. Met de steun van Toerisme Vlaanderen en heel wat toeristische partners, die een fikse korting geven, zet Rap op Stap zich in om het reguliere vrijetijdsaanbod toegankelijk te maken voor personen en gezinnen met een beperkt budget. Je komt in aanmerking als je een vrijetijdspas (Malle) of Z-pas (Zoersel) hebt, als je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming bij je mutualiteit of als je een inkomensattest van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) kan voorleggen.

Aanbod?
Het aanbod is heel divers en bestaat uit vakanties, daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten, voornamelijk in Vlaanderen. Denk maar aan een weekje vakantie aan zee, een daguitstap naar een pretpark, een bezoek aan de zoo, een fietstocht door de bloesems, een museumbezoek en nog zoveel meer.

Helpende hand
Weet je niet goed waar te beginnen? De vrijwilligers bij het Rap op Stap-kantoor helpen je graag op weg en zoeken - samen met jou - naar een vakantie die bij jou past. Ze helpen je ook met de praktische zaken zoals het samenstellen van een budget of het uitzoeken van geschikt vervoer ter plaatsen.

Waar?
Het Rap op Stap-kantoor vind je op twee locaties:

  • dienstencentrum de Ring, Blijkerijstraat 71 in Malle op woensdag 10 juli, 24 juli, 7 augustus en 21 augustus, telkens van 14 tot 16 uur
  • sociale Kruidenier De Netzak, Handelslei 167 in Zoersel op donderdag 4 juli, 18 juli,
    1 augustus en 29 augustus, telkens van 17.30 tot 19.30 uur

Neem ook zeker eens een kijkje op www.rapopstap.be of stuur een e-mail naar ROSMalleZoersel@gmail.com

Gepubliceerd op maandag 1 juli 2019 11.30 u.