Rap op Stap

Wil je er graag eens tussenuit? Met de kinderen op stap? Willen je kinderen graag op kamp, maar heb je er geen of weinig budget voor, dan is Rap op Stap misschien de oplossing! In februari op woensdag 5 en 19.

Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Veel mensen zijn niet aangesloten bij een sociale organisatie en de stap zetten naar zo een organisatie is soms te groot. Net daarom bestaat Rap op Stap. Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen!

Aanbod: Er kunnen zowel vakanties en daguitstappen als sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden in een Rap op Stap kantoor. De medewerkers helpen ook met het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer. 

Voor: Mensen met een laag inkomen, een kleine uitkering, een verhoogde tegemoetkomingn een vrijetijdspas of mensen in schuldbemiddeling. Deze mensen kunnen van een korting genieten om op vakantie of uitstap te gaan.

Waar: Intussen telt elke provincie in Vlaanderen tientallen kantoren. Hun aantal blijft toenemen.

Het Sociaal Huis organiseert elke 2 weken een namiddag in dienstencentrum De Ring, waarop je de vrijwilligers van Rap op Stap kan raadplegen. Zij staan voor je klaar op woensdag van 14u00 tot 16u00, tijdens de even weken.

Gepubliceerd op woensdag 19 juni 2019 16.42 u.