Sociale dienst doet oproep via grote infoborden: “Blijf niet met vragen of bezorgdheden zitten, maar doe je verhaal”

Met grote panelen aan verschillende invalswegen roept de sociale dienst haar inwoners op om – ook in coronatijden - contact met de sociale dienst niet uit te stellen.

Al wie kampt met financiële, organisatorische of emotionele zorgen door de coronacrisis - of nood heeft aan een luisterend oor - kan bij de medewerkers van onze sociale dienst terecht.

De Vlaamse en Federale overheid nemen tal van maatregelen om de socio-economische gevolgen van de coronacrisis aan te pakken. We merken dat al die steun wel degelijk het verschil maakt, maar dat tegelijkertijd nog te weinig Mallenaren op de hoogte zijn van alle mogelijkheden. Grote infoborden verspreid over verschillende locaties in Malle moeten de Mallenaren die het nodig hebben beter naar de sociale dienst leiden.

Korting op de energiefactuur, uitstel van betaling, een tijdelijke verhoging van uitkering of het groeipakket, ondersteuning van lokale ondernemers en particulieren, enzovoort. De lijst met Vlaamse, federale en lokale steunmaatregelen is lang. En net daarom soms wat ingewikkeld. Daarom roepen de sociale dienst en Wouter Patho, schepen voor armoedebestrijding en welzijn, al wie echt nadeel heeft ondervonden van de coronacrisis op om contact op te nemen met onze sociale dienst via het nummer 03 312 49 61 of via mail naar welzijn@malle.be. Onze medewerkers plannen daarna een fysiek afspraak in.

Net als elders in Vlaanderen neemt ook in Malle de vraag naar psychosociale begeleiding toe. De donkere dagen en schijnbaar sombere vooruitzichten doen daar allerminst goed aan. Mensen zitten stilaan op hun tandvlees, dat merken ook de medewerkers van onze sociale dienst. Mensen hebben nood aan een gesprek of zoeken de weg naar verdere, professionele begeleiding. We denken daarbij aan mensen die alleen zijn, maar ook aan een groeiende groep jongeren. Onze partners die actief zijn rond het psychosociaal welzijn van jongeren geven ons dezelfde signalen. Daarom zijn we blij met laagdrempelige lokale initiatieven zoals JOTH in Zandhoven (www.joth.be). Ook jongeren uit Malle kunnen er binnenstappen met hun vragen en bezorgdheden.

Blijf niet met je vragen of bezorgdheden zitten, maar doe je verhaal!

Gepubliceerd op maandag 16 november 2020 13.57 u.