Provinciaal Vormingscentrum Malle als vaccinatiecentrum eerstelijnszone Voorkempen

De gemeente Malle maakt samen met de gemeenten Brecht, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel deel uit van de eerstelijnszone Voorkempen. Samen hebben ze beslist om een vaccinatiecentrum voor de hele zone in te schakelen, het Provinciaal Vormingscentrum in Malle.

Het Provinciaal Vormingscentrum is zowel logistiek als operationeel de meest interessante site om maximaal te ondersteunen in het zo snel en efficiënt mogelijk vaccineren van heel de volwassen bevolking van de zone.

De komende dagen en weken wordt het Provinciaal Vormingscentrum (Smekenstraat 61, 2390 Malle) ingericht tot vaccinatiecentrum. De inwoners van Brecht, Malle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel krijgen daar het coronavaccin volgens het faseplan. De locatie is zowel logistiek als financieel een weloverwogen keuze. Het gebouw kan meteen in gebruik genomen worden, er is voldoende ruimte en heel wat materiaal, wat de logistieke voorbereidingen vereenvoudigt.

De ligging in de eerstelijnszone is centraal, zodat vanuit elke uithoek de afstand beperkt is voor de inwoners. Bovendien is het vlot bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto en heeft het een ruime parking. De verschillende gemeenten willen voor de vaccinatie zo dicht mogelijk naar de burger gaan en zetten maximaal in op mobiliteit om de inwoners tot daar te krijgen.

De eerstelijnszone en gemeenten bereiden zich al een tijdje voor om alle inwoners van de zone vlot en snel te vaccineren. De goede samenwerking in de eerstelijnszone tussen de gemeenten, de huisartsenkring, apothekers, thuisverpleging, ziekenhuis,… zorgt er nu voor dat we de komende dagen en weken snel kunnen handelen.

Wie wanneer een vaccin krijgt, is opgedeeld in fasen. Op www.laatjevaccineren.be staat meer info over de volgorde van vaccineren. Inwoners worden opgeroepen en krijgen later meer concrete informatie.

Gepubliceerd op donderdag 14 januari 2021 15.48 u.