Malle Feest: op het programma

ProefMalle-markt van 10 tot 14 uur
Op onze markt maak je kennis met de lokale korte ketenproducenten die kraakverse groenten, fruit, honing, eitjes, bier, confituur, boeketjes bloemen uit de zelfpluktuin, Black-Angus hamburgers, porties eigengemaakt stoofvlees, vers diepgevroren vlees, ... aanbieden. We verwelkomen ook Mallenaren die hun zelfgekweekte groenten en fruit of hun zelfgemaakte confituur, potjes pesto, sapjes, ... willen verkopen. Je vindt er ook verschillende ambachten. Voorwaarde is dat er met natuurlijke materialen wordt gewerkt, maar vooral dat de producten handgemaakt zijn! Benieuwd? Kom tussen 10 en 14 uur proeven van Malle.

VELT: demonstratie en proevertjes om 11 uur
Met een demo van VELT (vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) leer je hoe je in een wip je eigen broodbeleg maakt op basis van seizoensgroenten of hoe je verschillende technieken gebruikt om groeten en fruit langer te bewaren. Je ontdekt misschien ook hoe je traditionele vleesvervangers lekker kan bereiden. Het wordt hoe dan ook een boeiende demonstratie met veel proevertjes!

Sportief Malle
Corona maakte het de sportievelingen niet makkelijk afgelopen jaar. Trainingen en wedstrijden werden afgelast. Wie toch wilde sporten, moest alleen of in beperkte groep op pad, terwijl samen sporten net meer motivatie en voldoening geeft. Daarom is er ook een sportief luik bij Malle Feest! Hier lees je meer.

Bezoek de molen van 13 tot 17 uur
Als er genoeg wind is, draait de Scherpenbergmolen in de namiddag en kan je de molen ook beklimmen. Onze molenaars van dienst geven je graag een woordje uitleg.

Demo en workshop door bloemiste Annemie Geentjens om 14 uur
Annemie Geentjens neemt je mee in de wereld van bloemschikken en toont je graag enkele kneepjes van het vak. In een workshop na de demo leert ze kinderen en volwassenen een bloemencorsage maken. Er zijn drie workshops van een half uurtje voor telkens tien deelnemers. Schrijf je op tijd in voor de workshop op de dag zelf aan de stand van Annemie Geentjens, want vol is vol!

Gezellig eten en drinken
Koop je wat lekkers bij onze lokale korte ketenproducenten? Installeer je dan op een van onze gezellige picknickdekens. Tijdens het Oogstfeest serveert 't Molenhuys enkele boerenmaaltijden. Je kan kiezen tussen een boerenomelet of beuling met appelmoes en brood. Kleine hongertjes kan je stillen met abdijbrood met trappistenkaas of een croque. Lekkerbekken smullen van overheerlijke rijstpap of chocomousse. Er is volk genoeg om een Trappist te tappen of een flesje Tripel te openen. Een glaasje fris of een glaasje wijn? Het zal er allemaal zijn.

Kom genieten samen met vrienden en familie en installeer je op het terras of op de geruite picknickdekentjes!

Dans en muziek in de namiddag
Volkse muziek en dans hoort nu eenmaal bij een Oogstfeest.

  • Het muziekensemble van de heemkundige kring Scilla brengt om 15 uur een waaier van vooral Vlaamse, maar ook Europese volkse melodieën. Met draailier, accordeon, doedelzak, viool, cello, gitaar en dwarsfluit laat de groep de muziek klinken.
  • 't Heremieke, een samenstelling van de woorden heren en harmonie, speelt een muzikaal intermezzo om 17 uur.
  • Vendelen of kunstig zwaaien van kleurrijke vlaggen aan stokken is een oude, beetje vergeten, traditie. De Stokkenslagers uit Zandhoven tonen jullie tijdens het oogstfeest graag wat ze kunnen.


Volksspelen en springkasteel vanaf 10 uur – ballonplooien, kinderboerderij, photobooth, straattheater, … in de namiddag
Geniet met je hele gezin op zaterdag 28 augustus van een leuk volksfeest. Naast muziek, dans, een hapje en een drankje gaat een oogstfeest ook gepaard met animatie voor groot en klein. Speel nog eens wat oude volksspelen of leef je uit op het springkasteel. Kom in de namiddag tot rust bij de dieren van de kinderboerderij. Een heuse dierenbende is verzekerd: een pony, een ezel, een schaap en een geit, maar zeker ook een lama, kippen, ganzen en konijntjes. Kinderen verwennen we uiteraard extra met een springkasteel, een ballonplooier en een mysterieus mobiel straattheater. Laat je gaan in onze photobooth. Verkleed je als boer of boerin, leef je uit met de boerse attributen en ga met een leuke fotoherinnering naar huis.

Prijsuitreiking winactie Jaar van de Ondernemer om 13 en 17 uur
In Malle is 2021 het Jaar van de Ondernemer. Heel het jaar door kan je maandelijks heel wat leuke prijzen winnen. Op Malle Feest gaan we een stapje verder. Neem ter plaatse deel aan een winactie van het Jaar van de Ondernemer en maak kans op een hippe fiets waarmee je met plezier lokaal kan winkelen. In onze prijzenpot zitten ook nog een gevulde kruiwagen met tuingereedschap voor urenlang tuinplezier en uiteraard enkele ProefMalle-manden die je bij verschillende lokale producenten kan laten vullen met heerlijke verse streekproducten. Om 13 en 17 uur trekt een onschuldige hand de gelukkige winnaars.

OPROEP

- Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets. Auto's kunnen maar beperkt parkeren.

- Tijdens Malle Feest volgen we de coronamaatregelen die op dat moment van toepassing zijn. Draag je mondmasker, wees waakzaam en was regelmatig je handen. Andere maatregelen lees je op affiches verspreid op het domein.

- Maak veel plezier en geniet ten volle! Tag je foto's met #trotsopmalle.